Tablå

UR:s program i Radio & TV 27 februari - 5 mars

Idag Tisdag 28 februari

 • 06:50

  SR P4

  Bild ur Tisdagskollen med Farzad

  Tisdagskollen med Farzad

  Barnmorgon med Farzad del 6

 • 07:15

  BARNKANALEN

  Bild ur Hotell Kom som du är

  Hotell Kom som du är

  Jag som är så tolerant! del 3 av 6

  Repris

  Frun Nott vill vara tolerant, men vågar inte fråga varför kvinnan som vill bo på hotellet har skägg. Är man intolerant när man tycker att något är konstigt? Hade det varit bättre att prata om sina tankar?

 • 07:25

  BARNKANALEN

  Bild ur Animated science - Magma

  Animated science - Magma

  Trilobiten del 3 av 5

  Repris

  Tecknad film om evolution i djurvärlden. Ett fossil, en trilobit från kambrium, berättar om de djur som flimrat förbi under jordens utveckling - från henne själv till nutidens människor som hackar fram henne ur stenen. Animation: Jonathan Knape. Röst: UIla Skoog. Manus: Helen Rundgren.

 • 10:00

  SVT1

  Bild ur Zero Impact

  Zero Impact

  del 1 av 4

  Repris

  Familjen Ohlsson Fleetwood består av två vuxna och två barn som bor på Östermalm i Stockholm. Ohlsson Fleetwood har antagit utmaningen att under 30 dagar minska sina koldioxidutsläpp. För att få motivation reser familjen till Ghana dit en stor del av västvärldens överblivna elektronikavfall transporteras. Väl hemma börjar familjen minska på koldioxidutsläppen genom att äta veganskt och åka kommunalt.

 • 11:00

  SVT1

  Bild ur Kalkyl

  Kalkyl

  Omkrets del 1 av 11

  Repris

  Med matematikens hjälp räknar Sabine Louvet ut hur långt rep en klättrare behöver för att kunna fira ner sig från Globen i Stockholm. Hon måste räkna rätt, för klättraren får bara med sig exakt den längd rep som Sabine kommer fram till behövs. I det här experimentet är det bra att kunna räkna ut en cirkels omkrets, men Globen är ju inte helt rund utan en avhuggen sfär - hur gör man då för att räkna ut rätt längd på repet? Övriga saker som tas upp: Pi med alla dess decimaler, avrundning samt hur man använder begreppet.

 • 12:00

  BARNKANALEN

  Bild ur Pinos dagbok - meänkieli

  Pinos dagbok - meänkieli

  Pino på stranden del 18 av 20

  Repris

  I dag åker Pino och hans vänner till stranden. Det är roligt att bada först. Sedan gör man annat. Pino och Pingvinen spelar strandtennis. Pinolina och katten bygger ett sandslott. Det bli gott med glass. Men vad tycker Pingvinen om? Och vem kör bussen till och ifrån stranden? Berättare: Birger Winsa.

 • 12:05

  BARNKANALEN

  Bild ur Pinos dagbok - meänkieli

  Pinos dagbok - meänkieli

  Pino är hungrig del 19 av 20

  Repris

  Pino är hungrig och kylskåpet är tomt. Pino går till affären och handlar. Han behöver köpa mjöl, jäst, tomat, ost och korv. Hemma hos honom sitter hans vänner förväntansfullt runt köksbordet. Men vad för mat ska Pino laga? Berättare: Birger Winsa.

 • 18:43

  SR P4

  Bild ur Bokstavsbanditen

  Bokstavsbanditen

  Långtbortistan del 7 av 10

  Robotdrönaren Eranörd söker efter det försvunna motgiftet medan Amirs morfar reser iväg för att leta efter Svammelmans ungdomskärlek. Under tiden smyger Miranda och Amir tillbaka till Svammelmans hus för att leta efter formeln till motgiftet. Men vad gör Svammelman?

 • 21:00

  KUNSKAPSKANALEN

  Bild ur USA med Lisa Ling

  USA med Lisa Ling

  Satanism del 4 av 8

  En ny sorts satanism har under de senaste åren cirkulerat i USA. Den nya satanismens värdeord är respekt, vetenskap och lika rättigheter för alla människor. Följarna ser Satan som en rebell mot samhällets okunskap och inskränkthet. Satanisterna vill resa en staty av Satan i Detroit, något som har väckt starka känslor i den religiösa staden. Lisa Ling är på plats för att se om det finns en plats för satanism i Detroit.

 • 21:03

  SR P1

  Bild ur Barnaministeriet dokumentär

  Barnaministeriet dokumentär

  Jag vill vara Norton igen del 14 av 23

  Repris

  Behandlingen av leukemi bland barn har kommit långt och idag ser statistiken god ut. Många blir fria från själva cancern. Men biverkningarna av behandlingen kan leda till nya, svåra sjukdomar. 13-åriga Norton är en av dem som blivit fri från cancern men som efter benmärgstransplantationen drabbades av GVHD, en reaktion som slog hårt mot flera viktiga organ. När lungkapaciteten sjönk till halvfart var fotboll och ishockey inte längre att tänka på. Då blev gaming räddningen och genom onlinespel kan han fortsätta ha kontakt med sina kompisar.

 • 22:45

  SVT2

  Bild ur Godhet i generna

  Godhet i generna

  Repris

  Vad är människans drivkraft? Här möter vi forskare och lärare som berättar om sina studier av överlevnad, egoism och altruism. Den tidigare idén om att människors utveckling enbart drivs av egoism tycks inte stämma. Modern forskning visar snarare på att altruism är en viktig del av den mänskliga evolutionen.