Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Att leva med diagnos som vuxen

Här berättar unga och vuxna om hur det är att leva med diagnos. Om svårigheter men också om hur diagnosen hjälpt dem dit de är idag.

När autism blir en tillgång

Ibland är autism en tillgång. För cellisten Elisabeth Wiklander var det en stor lättnad när hon fick sin diagnos Aspergers syndrom. De senaste fem åren har hon spelat i ansedda “London Philharmonic Orchestra”. I klippet får vi höra hur hon tack vare sina specifika förmågor kunnat klättra mot världstoppen inom den klassiska musiken.

 

Det positiva med att få en diagnos

Musikalartisen Frida Modén Treichl kände sig missförstådd och annorlunda ända fram tills hon fick sin adhd-diagnos. Nu känner hon att hon kan förklara sina olika sidor på ett enklare sätt än tidigare. Som liten fick hon mycket uppskattning när hon stod på scen, men inte lika mycket hurrarop när hon bara var sig själv. I klippet berättar Frida om hur diagnosen hjälpte henne.

 

Ett bra liv med autism

Lars Bob Damberg fick sin diagnosen Aspergers när han var 18 år. Lars sinne för ordning och reda kommer väl till hands i hans jobb i matvarubutiken. Hyllorna är perfekt påfyllda och chefen nöjd. Men när Lars inte mår på topp sätter han sig och tecknar – det är då konsten blir som bäst. I klippet får vi en inblick i Lars liv.