Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Samuel och skolan del 2

I andra avsnittet om Samuels kamp för att få hjälp av skolan samtalar Måns med författaren Lazlo som har egna barn som fick stöd och som ger värdefulla tips.

Att leva med adhd

Många föräldrar oroar sig för hur det ska gå för deras barn när de blir äldre. Här berättar Helén om det positiva med adhd, att hon läst 480 högskolepoäng till exempel. Måns Möller besöker henne och försöker hänga med i hennes tempo.

Behöver barn med autism komma på födelsedagsfesten?

Sociala sammankonster kan vara svåra för den som har autism. Måste ni gå på alla födelsedagsfester? Här finn tips till dig som förälder eller närstående.

Kompisar och det sociala livet

Hur stöttar du någon med autism i det sociala livet? Här får du konkreta tips.

Hjälpmedel till duschen

Om barnet inte vill duscha behöver man som förälder hitta orsakerna. Johannes Haglund ger konkreta tips på hjälpmedel som kan underlätta.

Ett bra liv med autism

Många föräldrar oroar sig för hur det ska gå för deras barn när de blir äldre. Lars Bob Damberg berättar om sitt liv och hur diagnosen hjälper honom i sitt arbete.

Extroverta barn

Barn har olika sociala behov. Barn som är extroverta och kontaktsökande kan ha svårt med det sociala samspelet. Se tipsen för hur bemöter man en extrovert.

När autism blir en tillgång 

För cellisten Elisabeth Wiklander blev hennes autism en tillgång. I klippet får vi höra hur hon tack vare sina specifika förmågor kunnat klättra mot världstoppen.

Hur kan vi hjälpa dig?