Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Vill du få rådgivning av barn- och ungdomspsykologer?

UR startar i höst det nya P4-programmet Fatta familjen; Föräldrarådgivning när det fungerar som sämst med dom du älskar mest. Till vår hjälp har vi bland annat psykologerna Liv Svirsky, Bo Hejlskov Elvén, Malin Bergström och beteendevetaren Petra Krantz Lindgren.

Att ha en språkstörning

När Tim var fyra år hade han tio ord i sitt ordförråd. En utredning gjordes som visade att han var lika intelligent som jämnåriga men att han hade en språkstörning. Tack vare tidiga insatser med logopeder och en kommun som satsar…

Tim och hans språk

Se vår minidokumentär om Tim och hur det kan vara att leva med språkstörning när man precis börjat högstadiet.

Vad är språkstörning? Forskaren förklarar

Trots att språkstörning är vanligare än adhd, är det många som inte vet vad det är. Kunskapen om diagnosen måste bli större, menar forskaren och logopeden Anna Eva Hallin som förklarar mer i klippet.

Barn med språkstörning får hjälp av Emojisnurra

Barn med språkstörning kan ha svårt att använda språket i samspel med andra. Att kunna uttrycka känslor är en viktig förmåga. För att öva på det använder skollogopeden Julia en “Emojisnurra”.

Språkstörning – logopeden tipsar

Logopeden Julia Andersson möter dagligen barn med språkstörningar. I skolan blir det ofta problematiskt när alla ska lära sig i samma takt. Digitala verktyg i all ära, men passar det alla med språkstörningar? Julia ger tips på visuella ingångar till lärandet.

Flerspråkighet och språkstörningar

Det kan vara svårt för lärare att upptäcka elever med språkstörningar. När eleven dessutom har ett annat modersmål än svenska blir det inte lättare. På Angeredsgymnasiet i Göteborg har man löst det med specialpedagoger som talar elevens modersmål.

Hur kan vi hjälpa dig?