Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Internet och autism

Jill Carlberg som har diagnosen autism har haft stor nytta av internet. Nätet har gett både jobb och relationer Hon berättar i klippet om sitt nätliv och ger ett verktyg för att surfa säkert.

Succéserien Superungar

Serien ger en unik inblick i den stress som är vardag för många familjer. I varje avsnitt tar sig experter an en familj och hjälper barnen med deras specifika utmaningar.

Samuel och skolan del 1

Vad gör man om kontakten med skolan inte fungerar? Samuel har flera diagnoser och hans skolgång fungerar inte. Samuels mamma får hjälp att lösa kontaktproblematiken med skolan.

Efter Superungar: ”Jag är mer accepterande nu”

Vi träffar superungen Elmie och mamma Bente som berättar om tiden efter programmet ”Superungar”. Familjen fick hjälp med stökiga morgnar.

Om autism och lärande

Elever med autism har speciella utmaningar och behov. Francesca Happé som är professor i neurovetenskap delar här med sig av sina bästa tips för undervisning av elever med autism. Ur programmet Lärlabbet.

Behöver barn med autism komma på kalaset?

Sociala sammankonster kan vara svåra för den som har autism. Här finns tips till dig som förälder eller närstående.

Kompisar och det sociala livet

Hur stöttar du någon med autism i det sociala livet? Här får du konkreta tips.

Svårt att vara flexibel

Blir ditt barn arg när det inte blir som hen tänkt eller det inte finns en plan för dagen? Hur kan du förebygga så att barnet inte behöver hamna i frustration, ångest och ilska?

Superungen Alicia: “Två timmars sömn till åtta”

Vi träffar Alicia och hennes mamma Caroline som berättar om tiden efter serien ”Superungar”. I programmet fick de hjälp att hantera Alicias sömnproblem.

Hjälpmedel till duschen

Om barnet inte vill duscha behöver man som förälder hitta orsakerna. Johannes Haglund ger konkreta tips på hjälpmedel som kan underlätta.

Visa mer
Hur kan vi hjälpa dig?