Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med…

  • Beteenden/utmaningar

  • Situationer

När ditt barn har svårt att sova

Alicia sover ofta dåligt. Hon har tusen tankar i huvudet och har svårt att somna. I klippet ger psykologen Örjan Swahn ett konkret och enkelt tips, som visar sig fungera riktigt bra.

Ett bra liv med autism

Många föräldrar oroar sig för hur det ska gå för deras barn när de blir äldre. Lars Bob Damberg berättar om sitt liv och hur diagnosen hjälper honom i sitt arbete.

Hitta en fritidsaktivitet

Det kan vara svårt att hitta en fritidsaktivitet, men om ni hittar rätt kan det bli en succé för hela familjen. Elmie testar på längdskidåkning, coachad av f.d. landslagstränaren Christer Skog.

Efter Superungar: ”Jag är mer accepterande nu”

Vi träffar superungen Elmie och mamma Bente som berättar om tiden efter programmet ”Superungar”. Familjen fick hjälp med stökiga morgnar.

Superungen Alicia: “Två timmars sömn till åtta”

Vi träffar Alicia och hennes mamma Caroline som berättar om tiden efter serien ”Superungar”. I programmet fick de hjälp att hantera Alicias sömnproblem.

Svårt med sociala relationer

Sociala relationer kan ibland vara svårt för barn. En mamma får råd och stöd av NPF-poddens experter Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo.

Kompisar och det sociala livet

Hur stöttar du någon med autism i det sociala livet? Här får du konkreta tips.

Hur ska jag räcka till som förälder?

Hur ska jag räcka till? Jag har tre barn som har adhd och autism. Det är svårt att få dem att fungera ihop. Hör en mamma berätta och få råd av NPF-poddens experter Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo.

Hjälpmedel till duschen

Om barnet inte vill duscha behöver man som förälder hitta orsakerna. Johannes Haglund ger konkreta tips på hjälpmedel som kan underlätta.

När autism blir en tillgång 

För cellisten Elisabeth Wiklander blev hennes autism en tillgång. I klippet får vi höra hur hon tack vare sina specifika förmågor kunnat klättra mot världstoppen.

Hur kan vi hjälpa dig?