Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Jakten på dyslexin

Finns det fördelar och styrkor med att ha dyslexi? Och vilka strategier kan man använda för att underlätta sin vardag? Om det handlar den nya serien Jakten på dylsexin.

Saker föräldrar får höra om autism

”Har ni testat att utesluta gluten?”, ”Du är alldeles för snäll!”, ”Det är så lätt att få en diagnos idag!” är några exempel på saker som föräldrar får höra. I det här klippet delar tre mammor till barn med autism med sig av sådant som de fått höra. De delar också med sig av lärdomar och tips. 

Tjejer med adhd eller autism upptäcks senare

Svenny Kopp har forskat länge om flickor med autism/adhd. Hennes studier har visat att även om barn har precis lika mycket symptom, utreds pojkar fem gånger oftare än flickor. Det här får stora konsekvenser för tjejer och deras familjer.
Varför är det såhär och vad behöver göras åt det? Hör Svenny Kopp reda ut.

Kom ihåg-lista för barn som lätt får utbrott

Det kan vara bra att ha några strategier att ta till när utbrottet är nära. Med det här bildstödet kan du hjälpa ditt barn att lista sina strategier för att lugna ned sig.

Vad är adhd?

Christopher Gillberg, professor och överläkare i barn- och ungdomspsykiatri, reder ut vad som är specifikt för diagnosen adhd.

Skiljer sig föräldrar till barn med diagnos oftare?

Har du hört påståendet att 80% av alla föräldrar till barn med diagnis separerar. Är det en myt? Vi har tittat närmare på den senaste forskningen och statistiken.

Succéserien Superungar

Serien ger en unik inblick i den stress som är vardag för många familjer. I varje avsnitt tar sig experter an en familj och hjälper barnen med deras specifika utmaningar.

Tim och hans språk

Se vår minidokumentär om Tim och hur det kan vara att leva med språkstörning när man precis börjat högstadiet.

Skärmtid under skollov – 5 smarta tips

Jullov innebär ofta mer tid än vanligt framför skärmen. Så hur uppmuntrar du ditt barn att tänka nytt och göra nya saker med hjälp av sin platta eller mobil? Petra Jankov och Johanna Stenius ger sina fem bästa tips.

Vad är språkstörning? Forskaren förklarar

Trots att språkstörning är vanligare än adhd, är det många som inte vet vad det är. Kunskapen om diagnosen måste bli större, menar forskaren och logopeden Anna Eva Hallin som förklarar mer i klippet.

Visa mer
Hur kan vi hjälpa dig?