Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med…

  • Beteenden/utmaningar

  • Situationer

Efter Superungar: ”Nu cyklar Liam till skolan”

Liam och hans föräldrar som berättar om tiden efter programmet ”Superungar”. Liam fick hjälp med sina motoriska utmaningar och lärde sig cykla.

Att ta hand om sin relation

Det är inte ovanligt att föräldrarnas relation blir lidande när barnen har NPF. Hur hinner man med varandra?

Ett bra liv med autism

Många föräldrar oroar sig för hur det ska gå för deras barn när de blir äldre. Lars Bob Damberg berättar om sitt liv och hur diagnosen hjälper honom i sitt arbete.

Superungen Jacob: ”Vi kommer mycket bättre överens”

Vi träffar Superungarna Jacob och Gabriel och deras föräldrar som berättar om tiden efter programmet ”Superungar”. Bröderna fick stöd i att hantera ilskan.

Efter Superungar: ”Hon har fått bättre koll på tiden”

Vi träffar superungen Elsa och hennes mamma Karin som berättar om tiden efter programmet ”Superungar”. Elsa fick hjälp med att få bättre koll på tiden.

Det positiva med att få en diagnos

Musikalartisen Frida Modén Treichl kände sig missförstådd och annorlunda ända fram tills hon fick sin adhd-diagnos. Nu känner hon att hon kan förklara sina olika sidor på ett enklare sätt. Hör Frida berätta.

Hur ska jag räcka till som förälder?

Hur ska jag räcka till? Jag har tre barn som har adhd och autism. Det är svårt att få dem att fungera ihop. Hör en mamma berätta och få råd av NPF-poddens experter Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo.

Att leva med adhd

Många föräldrar oroar sig för hur det ska gå för deras barn när de blir äldre. Här berättar Helén om det positiva med adhd, att hon läst 480 högskolepoäng till exempel. Måns Möller besöker henne och försöker hänga med i hennes tempo.

När autism blir en tillgång 

För cellisten Elisabeth Wiklander blev hennes autism en tillgång. I klippet får vi höra hur hon tack vare sina specifika förmågor kunnat klättra mot världstoppen.

Barn med språkstörning får hjälp av Emojisnurra

Barn med språkstörning kan ha svårt att använda språket i samspel med andra. Att kunna uttrycka känslor är en viktig förmåga. För att öva på det använder skollogopeden Julia en “Emojisnurra”.

Hur kan vi hjälpa dig?