Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Förebygg konflikt i klassrummet

Omstart av lektionen, fasta placeringar och att anpassa innehåll är några av de tips du får för att förebygga konflikter.

”Hinkmodellen” – lägg beteendet i en hink

Genom att sortera elevens handlingar i ”hinkar” kan du som lärare lättare avgöra vilka konflikter som är viktiga att ta nu, vilka som kan vänta och vilka du kanske kan släppa helt.

När konflikten är igång

Vad gör man när konflikten är igång i klassrummet? Hur kan man agera avväpnande genom samtal? En lärare och en f.d elev om hur man löser konflikter i klassrummet.

Utåtagerande barn i bonusfamiljen

En mamma undrar hur hon ska hantera sin son som inte kommer överens med nya sambon och hans barn. Ett samtal med NPF-poddens experter Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo.

Superungen Jacob: ”Vi kommer mycket bättre överens”

Vi träffar Superungarna Jacob och Gabriel och deras föräldrar som berättar om tiden efter programmet ”Superungar”. Bröderna fick stöd i att hantera ilskan.

Lågaffektivt bemötande med Bo Hejlskov Elvén

I en av UR:s mest sedda föreläsningar berättar psykologen Bo Hejlskov Elvén om lågaffektivt bemötande. På ett ögonöppnande sätt visar han hur man kan hantera unga och barn som slåss.

När eleven tappar kontrollen

Hur ska en pedagog få kontakt med en elev i affekt? NPF-poddens experter Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo svarar.

Anpassa istället för att tassa

Vad är skillnaden på att tassa och att anpassa? Se klippet för att få svaret.

Hitta en fritidsaktivitet

Det kan vara svårt att hitta en fritidsaktivitet, men om ni hittar rätt kan det bli en succé för hela familjen. Elmie testar på längdskidåkning, coachad av f.d. landslagstränaren Christer Skog.

Hantera större förändringar

Förändringar kan vara svåra för barn. Hur kan man underlätta övergången från skola till sommarlov? Hur förbereder man sitt barn inför en flytt? Hör en pappa få tips av NPF-poddens experter Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo.

Visa mer
Hur kan vi hjälpa dig?