Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Skärmtid under skollov – 5 smarta tips

Jullov innebär ofta mer tid än vanligt framför skärmen. Så hur uppmuntrar du ditt barn att tänka nytt och göra nya saker med hjälp av sin platta eller mobil? Petra Jankov och Johanna Stenius ger sina fem bästa tips.

Hur kan man få kontakten med skolan att fungera bättre?

Elisabeths son ville inte gå till skolan och riskerade att bli en hemmasittare. Här berättar hon om hur hon gjorde för att kommunikationen med skolan skulle bli så bra som möjligt.

Nu trivs William i skolan

William har tidigare varit hemmasittare och bytt skola fyra gånger. När det inte fungerade gav flera skolor upp – men det gjorde inte hans familj. Se hur det går för William.

Efter Superungar: ”Hon har fått bättre koll på tiden”

Vi träffar superungen Elsa och hennes mamma Karin som berättar om tiden efter programmet ”Superungar”. Elsa fick hjälp med att få bättre koll på tiden.

Om barn och skärmtid

Vad gör dina barn framför skärmen och hur mycket sitter de framför mobilen? Gustav Martner ger råd om vad man bör tänka på kring barnens skärmtid.

Få barnet att se konsekvenserna

Hur ska man göra med barn som bara vill bestämma allt själv? Se klippet för att ta del av ett knep som kan vara till hjälp för att hantera ditt barn.

Kompisar och det sociala livet

Hur stöttar du någon med autism i det sociala livet? Här får du konkreta tips.

Superungen Alicia: “Två timmars sömn till åtta”

Vi träffar Alicia och hennes mamma Caroline som berättar om tiden efter serien ”Superungar”. I programmet fick de hjälp att hantera Alicias sömnproblem.

Hjälpmedel till duschen

Om barnet inte vill duscha behöver man som förälder hitta orsakerna. Johannes Haglund ger konkreta tips på hjälpmedel som kan underlätta.

Hur beskriver du ditt barn?

Har du tänkt på hur du beskriver ditt barn för andra? Orden du väljer för att beskriva ditt barn är viktiga. Är det neutrala eller värderande ord? Se klippet för att få en tankeställare.

Visa mer
Hur kan vi hjälpa dig?