Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Talkshow för unga om adhd och add

Hur är det att vara ung och ha adhd eller add? 

Tjejer med adhd eller autism upptäcks senare

Svenny Kopp har forskat länge om flickor med autism/adhd. Hennes studier har visat att även om barn har precis lika mycket symptom, utreds pojkar fem gånger oftare än flickor. Det här får stora konsekvenser för tjejer och deras familjer.
Varför är det såhär och vad behöver göras åt det? Hör Svenny Kopp reda ut.

Internet och autism

Jill Carlberg som har diagnosen autism har haft stor nytta av internet. Nätet har gett både jobb och relationer Hon berättar i klippet om sitt nätliv och ger ett verktyg för att surfa säkert.

Succéserien Superungar

Serien ger en unik inblick i den stress som är vardag för många familjer. I varje avsnitt tar sig experter an en familj och hjälper barnen med deras specifika utmaningar.

Nu trivs William i skolan

William har tidigare varit hemmasittare och bytt skola fyra gånger. När det inte fungerade gav flera skolor upp – men det gjorde inte hans familj. Se hur det går för William.

5 myter om adhd

Har du någon gång hört att “barn har inte adhd, de är bara ouppfostrade”? Det florerar många myter om adhd. Anders Hansen tar upp några vanliga myter.

Var på adhd-skalan ligger du?

Vad är normalt beteende? Överläkaren Anders Hansen resonerar kring bilden av vad som är inom normalspektrat och hur man ser på adhd.

Lågaffektivt bemötande med Bo Hejlskov Elvén

I en av UR:s mest sedda föreläsningar berättar psykologen Bo Hejlskov Elvén om lågaffektivt bemötande. På ett ögonöppnande sätt visar han hur man kan hantera unga och barn som slåss.

Tips för att lära sig cykla

Att cykla kan vara en utmaning när man har motoriska svårigheter. Barnfysioterapeuten Ulrika Myhr tipsar om en klurig genväg för att komma upp på cykeln.

Om motorik och fritidsaktivitet

Att ha en fritidsaktivitet är viktigt för alla barn. Men har man motoriska svårigheter kan man ha svårt för vissa rörelser. Hör barnfysioterapeuten Ulrika Myhrs tips för hur man kan tänka för att hitta rätt aktivitet.

Visa mer
Hur kan vi hjälpa dig?