Tips och inspiration för föräldrar

Menu open Menu close

Hur kan vi hjälpa dig?

Stäng

Visa resultat

Hur kan vi hjälpa dig?

Mitt barn kämpar med...

Beteenden/Utmaningar

Situationer

Jakten på dyslexin

Finns det fördelar och styrkor med att ha dyslexi? Och vilka strategier kan man använda för att underlätta sin vardag? Om det handlar den nya serien Jakten på dylsexin.

Autism ur ett barns perspektiv

En animerad film om hur det känns att ha autism, ur ett barns perspektiv. En film att se tillsammans med sitt barn och prata om hur det känns i olika situationer.

Talkshow för unga om adhd och add

Hur är det att vara ung och ha adhd eller add? 

Tjejer med adhd eller autism upptäcks senare

Svenny Kopp har forskat länge om flickor med autism/adhd. Hennes studier har visat att även om barn har precis lika mycket symptom, utreds pojkar fem gånger oftare än flickor. Det här får stora konsekvenser för tjejer och deras familjer.
Varför är det såhär och vad behöver göras åt det? Hör Svenny Kopp reda ut.

Vad är adhd?

Christopher Gillberg, professor och överläkare i barn- och ungdomspsykiatri, reder ut vad som är specifikt för diagnosen adhd.

Internet och autism

Jill Carlberg som har diagnosen autism har haft stor nytta av internet. Nätet har gett både jobb och relationer Hon berättar i klippet om sitt nätliv och ger ett verktyg för att surfa säkert.

Succéserien Superungar

Serien ger en unik inblick i den stress som är vardag för många familjer. I varje avsnitt tar sig experter an en familj och hjälper barnen med deras specifika utmaningar.

Skärmtid under skollov – 5 smarta tips

Jullov innebär ofta mer tid än vanligt framför skärmen. Så hur uppmuntrar du ditt barn att tänka nytt och göra nya saker med hjälp av sin platta eller mobil? Petra Jankov och Johanna Stenius ger sina fem bästa tips.

Nu trivs William i skolan

William har tidigare varit hemmasittare och bytt skola fyra gånger. När det inte fungerade gav flera skolor upp – men det gjorde inte hans familj. Se hur det går för William.

5 myter om adhd

Har du någon gång hört att “barn har inte adhd, de är bara ouppfostrade”? Det florerar många myter om adhd. Anders Hansen tar upp några vanliga myter.

Visa mer
Hur kan vi hjälpa dig?