Kontakt

Har du frågor om våra program eller är nyfiken på något annat som har med UR att göra? Hit kan du vända dig med frågor och synpunkter.

Vår kundservice

Mail: kontakt@ur.se

Du får vanligtvis svar på mail inom en arbetsdag. För frågor som kräver mer ingående svar från någon redaktion eller annan funktion kan det däremot dröja lite längre.

 

Telefon: 08-784 42 40

Helgfri måndag-fredag mellan kl 8.30 och 11.30

 

Kunskapsbanken

I vår kunskapsbank hittar du svar på vanliga frågor och information om det mesta som rör UR. Du kan självklart också kontakta oss, vi svarar vanligtvis inom en arbetsdag kontakt.ur.se

Huvudkontor

Besöksadress: Oxenstiernsgatan 34 i Stockholm.
Postadress: Sveriges Utbildningsradio AB, 105 10 Stockholm
Org.nummer: 556195-1996

Telefon
Växel: 08-784 40 00 (bemannad dygnet runt)

Mail
Om du vill kontakta en specifik person på UR kan du maila enligt: fornamn.efternamn@ur.se

Bild

UR i mobilen

Regionala kontor

Förutom huvudkontoret i Stockholm där de flesta av UR:s anställda arbetar, har vi två regionkontor i Göteborg och Malmö. Här finns kontaktuppgifter till de kontoren.

Visa mindre

Göteborg

Besöksadress: Pumpgatan 2

Postadress: UR, 405 13 Göteborg

Telefon: 031-83 70 00

Malmö

Postadress: UR, 211 01 Malmö

Telefon: 040-666 55 00

Fax: 040-611 59 45

Stäng

UR i sociala medier

UR ska vara där du som gillar våra program är. Därför kan du självklart prata med oss i sociala medier. Här ser du var!

Visa mindre

Samlingssidor


Orka Plugga 
Pluggtips och studiestrategier för elever. 

UR Föräldrar 
Sajten för dig som behöver stöd de dagar det fungerar som sämst med dem vi älskar mest. 

Nya Lärare 
Här hittar du tips och inspiration i frågor som rör din vardag som ny lärare.

 

Facebook

UR 
UR Skola 
UR NPF Råd och stöd 
UR Hej hej Sverige 
UR Orka plugga 
UR Teckenspråk 
UR Tänk till 
Facebook-gruppen UR Nationella minoriteter

 

Instagram

UR Officiell 
UR Lärare 
Orka plugga 
Tänk till 
UR Teckenspråk
Lilla aktuellt teckenspråk

 

Twitter 

UR 
UR Samtiden 

 

Youtube 

UR
Tänk till
Orka plugga 
Hej hej Sverige 
UR Teckenspråk 

Stäng

Regler för kommentarer

Du är själv ansvarig för det du skriver i forum eller kommentarsfält på webben. UR har en övervakningsplikt över våra forum och kommentarsfält. Det är bestämt i lagen om elektroniska anslagstavlor.

Visa mindre

UR:s regler för kommentarsfält

Uppdaterad 2018-01-31

Vi vill gärna att du som besökare använder dig av möjligheten att kommentera UR:s innehåll, men tänk på att inte använda kommentarsfältet för att exempelvis lämna känsliga personuppgifter. Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna att delta i samtalet och att diskussionerna på våra sidor förs i trevligt tonläge.

I UR:s uppdrag ingår att stå upp för alla människors lika värde och för demokratiska värderingar. Det innebär bland annat att varje individ har rätt att bedömas utifrån sina egna handlingar. Vi tillåter därför inte inlägg eller kommentarer som syftar till att nedvärdera grupper utifrån exempelvis kön, könsidentitet, funktionsnedsättning, ålder, hudfärg, tro, etnicitet eller sexualitet.

Du som skriver i UR:s kommentarsfält har själv ansvar för att dina kommentarer följer våra regler. Ser du en kommentar som bryter mot våra regler för kommentering är vi tacksamma om du anmäler kommentaren till UR.

Följande regler gäller för kommentarer i UR:s kommentarsfält. Kommentarer som bryter mot reglerna kommer att tas bort.

 • Vi tillåter inte kommentarer som bryter eller uppmanar till att bryta mot gällande lagar. Hot eller hets mot folkgrupp polisanmäls.
 • Det får inte förekomma främlingsfientliga eller sexistiska yttranden. Inte heller aggressiva kommentarer, personliga påhopp, kränkningar, förtal, ryktesspridning eller lögner.

 • Det är inte tillåtet att sprida privata uppgifter om namngivna eller på annat sätt utpekade personer.

 • Du ska inte utge sig för att vara någon annan, till exempel genom att använda ett annat namn än ditt eget, eller anta flera identiteter i en diskussion.

 • De inlägg du skriver kommer att kunna läsas av alla. Dina inlägg kan komma att användas av UR i andra sammanhang, till exempel på webben eller övrig programverksamhet.

 • Vi tillåter inte kommersiella budskap, spam eller länkning till sajter som innehåller kommersiella budskap eller spam.

 • Grova svordomar eller opassande ord (inklusive förkortningar eller alternativa stavningar) kan komma att tas bort beroende på relevans och kontext.

 • Inlägg som uppenbart är skrivna för att vara provocerande, osakliga eller förvirrande raderas.

 • Du får inte publicera kommentarer som innehåller länkar till porrsajter, politiska kampanjsidor, betalsajter, sajter som leder till nedladdningsbara filer eller länkar som pekar till en felsida. Länkar till sajter skrivna på annat språk än svenska kan också leda till att en kommentar plockas bort.

 • Dina kommentarer ska hålla sig till ämnet.

 • Det är tillåtet att använda relevanta länkar som fördjupning eller källhänvisning i kommentarer, men andra personer ska inte behöva följa länkar för att förstå vad kommentaren handlar om. Ren länkpostning är därför inte tillåten.

 • Varje kommentar du publicerar ska tillföra något nytt i diskussionen. Upprepningar kan därför leda till att dina kommentarer tas bort.

 • Vi tar bort kommentarer som publiceras upprepade gånger, där samma text eller budskap postas många gånger, eller där det är uppenbart att kommentaren har som syfte att driva en politisk åsikt eller agenda.

 • Vi kan ta bort kommentarer som är skrivet på annat språk än svenska.

 • UR värnar om upphovsrätten, därför kan kommentarer som innehåller bilder och länkar komma att tas bort.

 • Användare som bryter mot våra kommenteringsregler kan komma att blockeras från sidan.

Synpunkter på moderering ska inte skrivas i kommentarsfältet, utan mailas tillsammans med en länk till kommentarsfältet till kundtjanst@ur.se.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen). Det innebär att UR löpande måste ta bort inlägg som innehåller uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring eller upphovsrättsintrång. Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta.

Hur kan UR ha kommenteringsregler när vi har yttrandefrihet?

Yttrandefriheten innebär att alla har rätt att uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst. Dock har man inte rätt att uttrycka vad som helst, det finns lagliga gränser och till exempel är hets mot folkgrupp och förtal brottsligt. Yttrandefriheten innebär inte heller att alla har rätt att uttrycka sin åsikt var som helst – det är alltså ingen rättighet att få uttrycka sig i de kommentarsfält som UR ansvarar för. Var och en kan skriva, facebooka, streama eller blogga hur de vill i eget namn så länge de följer lagen. I våra kommentarsfält vill vi att alla ska känna sig välkomna och trygga i att delta i diskussioner och därför har vi valt att ställa högre krav i våra regler för kommentering än vad lagen kräver.

Stäng

Vi vill jobba med dig!

Samhället förändras hela tiden och det betyder att UR också behöver göra det. Drivs du av vad ny teknik innebär för framtiden? Eller vill du vara med när programmen som behövs blir till?

Dina uppgifter hos UR

UR är personuppgiftsansvarig i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa vår integritetspolicy: ur.se/integritetspolicy

Vill du veta vilka uppgifter vi har om dig eller fråga om andra rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen? Hör av dig till oss! För att identifiera dig behöver vi ett personbevis. Det kan du enkelt beställa på Skatteverkets hemsida.

När du har ditt personbevis:

Skicka personbeviset tillsammans med en kopia på din legitimation samt skriv din fråga. Ange dina kontaktuppgifter. Skicka detta till:

Sveriges Utbildningsradio AB
105 10 STOCKHOLM

Märk kuvertet "Personuppgifter".

 

UR kommer att skicka svaret till din folkbokföringsadress.