Djuren på Djuris är tillbaka – i naturen!

Våra älskade vänner från ”Djuren på Djuris” är tillbaka. Denna gång följer vi med när de utforskar djur och natur i närmiljön genom de fyra årstiderna. Vi får lösa gåtor under höstens lövfärgade tak och fira våren med en fest bland de första blommorna.

Vännerna Ull, Satsumas, Flöjt och Fiolin från Djuren på Djuris i naturen utforskar djur och natur i närmiljön genom de fyra årstiderna. Förskoleklasseleverna får utforska höstens svampar, djurens hemliga liv under vintern. Tidiga vårtecken och sommarens alla insekter. Genom att leta spår, utforska is och lära sig mer om hur vi kan ta hand om vår natur och dess invånare, ger serien en inblick i både miljövård och ekologiskt ansvar.

Syftet med serien är att inspirera till egna naturupplevelser och uppmuntra barn att värna om sin närmiljö. Serien riktar sig primärt till förskoleklass med den fakta som presenteras. Faktan är grundad på läroplanens centrala begrepp för både förskoleklass och åk 1-3.

Årstidernas underverk

Under hösten tar Ull och hans vänner sig an utmaningen att hitta den perfekta pinnen i en skog som är både rik och komplex. Här möter barnen höstens färgsprakande löv och lär sig om svamparnas mystiska värld. Samt hur viktiga de är för ekosystemet.

Vintern bjuder på sina egna mysterier när Satsumas hittar en sällsynt istapp som blir avundsjukt åtrådd. Och kanske till och med stulen? I dessa avsnitt utforskar barnen djurens överlevnadsstrategier under kylan och istäckets betydelse för skogens liv.

Vårtecken och sommarens hemligheter

När våren gör sitt intåg på Djuris, får djuren i uppdrag att hitta tio vårtecken som signalerar starten för säsongens festligheter. Detta blir en lekfull lektion i naturobservation och ekologisk förståelse.

Sommaren avslöjar sina hemligheter när Fiolin upptäcker att man kan se in i framtiden genom att plocka olika sorters blommor. Här får barnen utforska sommarens insektsliv och lära sig om biodiversitetens värde.

Till Djuren på Djuris i naturen tillkommer fem musikvideor, 16 djurgåtor, lärarhandledning och en digital affisch.

Fler artiklar