Jobba hos oss

Vi är ungefär 230 fastanställda på UR. Men när produktionen pågår som mest intensivt är vi långt fler. Många sorters jobb kräver olika kompetens och erfarenheter, men en sak har vi gemensamt – att vi är stolta över UR:s uppdrag.

Jobba med oss och var med och gör skillnad

Att spegla hela Sverige är så mycket mer än en fråga om geografi. Vi är alla olika. Vi har olika förutsättningar, bakgrund och erfarenheter. Det är public services uppdrag att visa och berätta om det! Så om din verklighet saknas i UR:s produktioner eller verksamhet är du särskilt välkommen att söka jobb hos oss!

Våra förmåner

 • Friskvårdstimme
  Som anställd på UR har du rätt till 1 timme friskvård per vecka på arbetstid.
 • Friskvårdsbidrag
  Varje år får alla anställda medarbetare ett friskvårdsbidrag som främjar hälsan.
 • Gym och gruppträning
  Tillgång till SRF Friskvårdens träningsanläggning med gym, gruppträning och bastu.
 • Företagshälsovård
  Tillgång till företagssköterska, läkare, fysioterapeut, ergonom, psykolog och arbetsmiljöingenjör.
 • Distansarbete
  Möjlighet att arbeta hemifrån upp till 50% där arbetet tillåter.
 • Ljust och öppet kontor
  De flesta medarbetarna på företaget jobbar på UR:s kontor beläget vid Gärdet i Stockholm.

UR som arbetsplats

På UR är vår passion för det viktiga uppdraget vi har: att skapa frihet genom kunskap, för de många och de få, vår stolthet över hur vi bidrar. På UR får nyfikenhet och kreativitet spelrum. Vi löser utmaningar i en omväxlande, rolig och spännande vardag. Vi har bredden av möjligheter, och satsar på ett professionellt ledarskap, som gör att du kan växa i kunskap, oavsett om du vill bredda eller spetsa din kompetens.

Vi har en välkomnande kultur, vi vill varandra väl och bryr oss om varandra. Vi värdesätter allas olikheter. Flexibiliteten att kombinera vardag och arbetsliv är rotad i kulturen, det är en schysst arbetsplats.

Flera medarbetare beskriver UR som arbetsplats med dessa ord:

Viktigt • Roligt • Engagemang • Kreativt • Värdestyrt • Snälla • Omtänksamma

Vårt uppdrag och vision

UR ska bidra till att lösa samhällsutmaningar genom att tillgängliggöra kunskap. Det är en central del i UR:s övergripande strategi men också något som särskiljer UR från den vanliga journalistiken som granskar och belyser, men inte har till uppgift att bidra till lösningar. Vi kombinerar journalistik med pedagogik och skapar på så sätt upplevelser som berikar. Genom utbildande och folkbildande program ger UR alla i Sverige möjlighet till kunskap och, genom den, tillgång till sin fulla potential.

Vår vison

Frihet genom kunskap – för de många och de få

Här har vi kontor

Vi är cirka 230 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm, i nya lokaler i SVT-huset som ligger centralt vid Gärdet. Vi har även lokaler i Göteborg och Malmö

Adress: Oxenstiernsgatan 34 i Stockholm

Säg hej till några av våra medarbetare!

”En skräddarsydd roll för mig”

Jag är lärare i grunden och har också frilansat som TV–producent. Sedan fyra år tillbaka jobbar jag som pedagogisk redaktör tillsammans med projektledare och producenter med program som riktar sig mot elever i skolan.
En bra dag på UR har varit när vi har fått chansen att komma ut på en skola och hänga med elever och lärare. Att träffa de som använder våra program ger en inblick i vad de kan, vad de tycker är kul och vilka utmaningar som finns i skolan.

Lisa Hellström,
pedagogisk redaktör

”Det finns många skor att fylla”

Jag har jobbat som UI–designer på avdelningen Digital i snart sex år. Jag jobbar med våra digitala tjänster som UR Play och Tripp Tripp Träd–appen. 
För mig är UR en arbetsplats där alla bryr sig. Att både UR som företag och kollegorna vill att man ska må bra på jobbet – en väldigt mänsklig arbetsplats. Min avdelning är ganska liten vilket har inneburit att vi har mycket i vår backlogg. Det gör att det finns ganska många skor att fylla och många roller att stötta upp för.

Agnes Forsell,
UI-designer

”Den såkallade spindeln i nätet”

I rollen som researcher och produktionsledare jobbar jag med research och casting för Tänk Tills olika format och är den såkallade spindeln i nätet för projektet. Jag har medverkandekontakt både före, under och efter inspelningen samt planerar och koordinerar inspelning, postproduktion, publicering m.m.
Jag lär mig så otroligt mycket av att träffa ungdomarna. Att träffa dem och få ta del av deras tankar och mod kan göra någon otroligt imponerad. För att på så sätt kunna hjälpa andra att känna igen sig, lära sig och öppna upp för nya tankar.

Cajsa Samuelsson,
produktionsledare Tänk Till

Sök jobb hos oss!

Många sorters jobb kräver olika kompetens och erfarenheter, men en sak har vi gemensamt – att vi är stolta över UR:s uppdrag.