UR ❤️ förskolan

Tillsammans med de oemotståndliga Djuren på Djuris satsar nu UR stort på att förskolan ska upptäcka nytt innehåll för roligt lärande – varje dag.

Vi vet att det är mycket som ska hinnas med i förskolans vardag, och att ingen dag är den andra lik. Därför har vi gjort det enkelt att hitta och använda innehåll för vanliga förskolesituationer genom ett nytt, inspirerande materialpaket som du kan ladda ner och skriva ut här.

Ny värdegrundsserie

Djuren på Djuris är UR:s nya serie om värdegrund för förskolan med helt nya karaktärer av dockdesignern Petter Lennstrand. Serien finns i 20 avsnitt på UR Play och handlar om kompisarna på förskolan Djuris och deras olika vardagsdilemman som de allra flesta kan känna igen sig i. Du hittar alla avsnitt till serien här: Djuren på djuris. Några av djuren har också gjort härliga musikvideos som barnen kan sjunga och dansa till när det är extra festligt. Här hittar du dem: Djuren på djuris – musikvideo.

Julkalender och flanofigurer

Figurerna får också liv även utanför rutan, för att göra det roligt och lätt att jobba vidare med de känslor och situationer som serien tar upp. De dyker bland annat upp med korta känslohälsningar varje dag fram till jul i årets julkalender.

UR:s Julkalender 2020


Känslohälsningarna går förstås lika bra att använda även efter jul, och du hittar dem på UR Play, Djuren på djuris – om känslor.

Djuris-karaktärerna följer också med som mallar att skriva ut och göra er egen saga med. 
Ladda ner figurer och handledning här.

Årskalender 2021

Djuren på Djuris är en del av en större satsning som UR gör för att hjälpa förskolor att få till ett roligt lärande i vardagen, och vi har förstås många, många fler program speciellt för förskolan. Alla med koppling till förskolans läroplan och utformade för att stimulera barnens fantasi och lek, både före och efter själva programmet. Vi har valt ut några favoriter i en ny årskalender för 2021, som du kan sätta upp på väggen på förskolan. Du kan beställa en kalender från en begränsad upplaga genom att skicka namn och postadress till qrkalender@ur.se. Vi skickar vi kalendrar med posten så snart som möjligt, så länge lagret räcker.

Programmen i kalendern passar både årstiden och fyra teman; teknik, hållbar utveckling, sagor och värdegrund. Gör det till en ny rutin att skanna en QR-kod tillsammans varje ny månad, och det blir ett roligt lärande, både för dig och barnen, året runt.

Upptäck roligt lärande varje dag med UR!

Fler artiklar