Att jobba på UR

Vi är ungefär 230 fastanställda på UR. Men när produktionen pågår som mest intensivt är vi långt fler. Många sorters jobb kräver olika kompetens och erfarenheter, men en sak har vi gemensamt - att vi är stolta över UR:s uppdrag.

Workshop med personer på UR

15 000 program att välja bland. Vilka saknar du?

Att spegla hela Sverige är så mycket mer än en fråga om geografi. Vi är alla olika. Vi har olika förutsättningar, bakgrund och erfarenheter. Det är public services uppdrag att visa och berätta om det! Så om din verklighet saknas i UR:s produktioner är du särskilt välkommen att söka jobb här!

 

Lediga jobb

Vi delar med oss!

Kompetensutveckling handlar inte bara om att gå en kurs eller utbildning. Att lära sig av sina arbetskamrater är minst lika viktigt. När Robert som är systemutvecklare lärde Sara SQL kunde hon göra sökningar i databaserna på ett nytt sätt. Det förenklade jobbet som bibliotekarie. Christoffer som är redaktör för intranätet var en av flera som fick gå kurs i Final cut med trailerproducenten Johan. Han lärde sig nya funktioner som gjorde filmerna på intranätet bättre.

Bra extra saker när du jobbar på UR:

  • Friskvårdstimme varje vecka

  • Friskvårdsbidrag

  • Företagshälsovård

  • Gym och flera sorters gruppträning i huset

Video

Praktikanterna Hanna och Felicia

Hanna och Felicia praktiserar på UR. Varje termin är det flera som gör sin praktik inom olika områden, till exempel inom produktion eller kommunikation. För att ha praktik behöver den ingå i din utbildning. Det är också möjligt att söka praktik om du har avslutat en utbildning och kan få stöd från Arbetsförmedlingen.

Bild

Bild som illustrerar två personer, en som går i trappa och en som talar i telefon

De flesta av UR:s anställda jobbar i Kunskapshuset i Stockholm

Citat

UR ska beakta programverksamhetens betydelse för den fria åsiktsbildningen och utrymme ska ges åt en mångfald av åsikter och meningsyttringar.