Söndag 04 dec

 • 07:03

  SR P4

  Fatta familjen

  Komplicerade föräldrarelationer

 • 08:05

  SR P4

  Bild ur Jobbiga föräldrar

  Nattkorpen

  Serafen

 • 09:00

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Bröder och systrar

  Hur påverkas vi av våra syskon? Bröderna och författarna Kjell och Mårten Westö diskuterar med författaren Merete Mazzarellas utifrån sina aktuella böcker. UR.

 • 09:44

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Eva Dahlgren - memoarer under konstruktion

  Artisten och låtskrivaren Eva Dahlgren har skrivit första delen av sin självbiografi. Här berättar hon om sitt liv som artist, författare, fotograf, matlagare, dotter, hustru, mamma och astmatiker. UR.

 • 10:14

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Lena Philipsson: En bruksanvisning

  Artisten Lena Philipsson berättar om livet som artist, kvinna, mamma och dotter utifrån sin bok "I händelse av min död. En manual". Hon samtalar med journalisten Ika Johannesson. UR.

 • 10:44

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Petra Mede - om de tuffa ungdomsåren

  Artisten Petra Mede samtalar med journalisten och författaren Patrik Lundberg om sin självbiografiska bok "Svindlande stunder i Blackeberg" där hon bland annat berättar om sin tonårstid. UR.

 • 11:15

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Ukrainska familjehemligheter

  Den ukrainska författaren Victoria Belim berättar om sin självbiografiska bok "Röda sirener" som skildrar Ukrainas 1900-talshistoria sedd genom en familjs dramatiska öden. UR.

 • 11:45

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Ett familjeöde i skuggan av raslagar

  Steven Robins, professor i antropologi, har skrivit en bok om en familjs öde i en skrämmande och dödlig nazistisk stat. Här samtalar han med författaren Elisabeth Åsbrink. UR.

 • 12:14

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  "Det var judarnas fel"

  Mot slutet av andra världskriget försökte den svenska regeringen att urskulda sin hårt antijudiska invandrings- och flyktingpolitik fram till 1942. Därmed etablerades en seglivad, men falsk bild av vad som skedde. Författaren Göran Rosenberg samtalar med historikern Pontus Rudberg. UR.

 • 12:44

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Glömd historia

  Vilka människors berättelser har försvunnit, vilka historiska skeenden saknas, vilka delar av världen skildras inte? Ett samtal med Amat Levin som har skrivit boken "Svart historia". UR.

 • 13:14

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Zodiaken enligt Liv Strömquist

  Serieskaparen Liv Strömquist talar om sin bok "Liv Strömquists astrologi". där en rad personers handlingar och livsöden förklaras utifrån deras stjärntecken. UR.

 • 13:43

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Varför brändes häxorna?

  Häxprocesserna var ett mörkt kapitel i svensk historia som kulminerade under senare hälften av 1600-talet. Historieprofessorn Dick Harrison går tillbaka till antiken och forntiden för att förklara vad som ledde fram till hysterin. UR.

 • 14:00

  SVT Barn

  Djuren på Djuris börjar skolan - syntolkat

  Bli förstådd

  Ingen förstår vad Kazoo säger idag. Kazoo blir ledsen och känner sig utanför - kompisarna verkar ju inte ens försöka förstå. Del 16 av 16. UR.

 • 14:11

  SVT Barn

  Pulslek - syntolkat

  Stora hinderbanan

  En hinderbana kan man göra var som helst av vad som helst. Prova! UR.

 • 14:13

  Kunskapskanalen

  Bokmässan 2022

  Gribenes, kugel och gefillte fisch i Hindås

  Antalet judar i Sverige nära sjudubblades mellan 1855 och 1910 genom invandring från Tsarryssland där judar flydde våldsamma pogromer. Några som kom till Sverige var Joanna Rubin Drangers mormors föräldrar. Här samtalar hon med Carl Henrik Carlsson som skrivit "Judarnas historia i Sverige". UR.

 • 14:15

  SVT Barn

  Uppdrag framtid - syntolkat

  Alger och havets ekosystem

  Vi får lära oss vikten av biologisk mångfald och vilka möjligheter havet kan erbjuda. På Öckerö bor Eskil vars familj odlar alger, eller sockertång närmare bestämt. I Mombasa i Kenya träffar vi Elana som deltar i ett projekt med att återställa korallrev. Del 4 av 9. UR.

 • 14:30

  SVT Barn

  Djur som förändrar världen - syntolkat

  Visent

  De stora betande djuren som tidigare fanns vilda i Sverige är nu helt borta. Vad skulle det betyda om de kom tillbaka? Skulle de kunna rädda våra ängsväxter, orkidéer och öppna landskap? Här ser vi flera exempel på visentens påverkan på det öppna landskapet och dess betydelse för många arter. Del 4 av 12. UR.

 • 15:00

  Kunskapskanalen

  Människan och djuren

  Älska, leva och dö

  Vi delar många sociala egenskaper med djuren. Till och med encelliga djur kan samarbeta, valar kan kommunicera på långa avstånd och många arter sysslar med bedrägeri. Australisk dokumentärserie från 2020. Del 2 av 2. UR.

 • 15:55

  Kunskapskanalen

  Natursköna tågresor i världen

  På räls mot bayerska Alperna

  En extraordinär tågresa tar oss från en massiv meteorkrater till toppen av det högsta berget i Tyskland. Vi utforskar den rika historien av ångresor, vi möter världsledande miniatyrjärnvägar och besöker en mängd platser när vi beger oss till hjärtat av de bayerska alperna. Del 10 av 10. UR.

 • 17:00

  SVT2

  Kortfilmsklubben - svenska

  Make-up

  Svensk kortfilm. Regissören Jakob är mitt uppe i en inspelning när han blir besatt av att ett sugmärke inte ser trovärdig ut. Trots att han upprepar sitt mantra om att ta ansvar överskrider han snart alla gränser och hamnar i kläm med sin egen självbild. Regi: Jakob Marky. UR.

 • 17:15

  SVT2

  Kortfilmsklubben - engelska

  Non-Negotiable

  Brittisk kortfilm. Ett par på ett kafé väntar med bävan på sin strängaste kritiker - deras 9-åriga dotter. Hon är inte så nöjd över att snart få ett syskon, och för att acceptera situationen sätter hon upp hårda villkor. Regi: Mike Doxford. UR.

 • 17:25

  SVT2

  Våra dikter på romani

  Čačimos, Pravura, Čačipa

  Kortfilm på romani i regi av Jenni Kay. En kort koncentrerad dikt av en anonym författare om rättigheter, om frihet och om drömmen om att spela basket. UR.

 • 17:28

  SVT2

  Våra dikter på romani

  Mangava te vačerav

  Kortfilm på romani i regi av Jenni Kay. I Margita Reiznerovás dikt uttrycker en ung kille sin förtvivlan över utsatthet och utanförskap. Kommer det någonsin att finnas plats för honom? UR.

 • 17:31

  SVT2

  Våra dikter på romani

  Duj duj

  Kortfilm på romani i regi av Jenni Kay. En traditionell sång om kärlek, som funnits med i generationer och som har tolkats många gånger. Den här gången är det artisten Daut Ajvaz, känd från Idol, som gjort sin tolkning. UR.

 • 17:36

  SVT2

  Djupdyk

  Tolk och rättigheter

  Seriestart. Hur mycket tystnadsplikt har tolkar? Och vem ska beställa tolk till dig egentligen? Att veta sina rättigheter till tolk kan ibland kännas rörigt. Juristen Isabella svarar på frågor. Del 1 av 8. UR.

 • 17:43

  SVT2

  När jorden går under

  Graderna stiger

  Hur kan en varmare framtid påverka Sverige? Följ Lova och Amadou som blivit övergivna av andra stadsbor och som kämpar för att överleva i hettan. Dramat följs av en diskussion. Hur stora är riskerna att vi i Sverige i en framtid kommer att lida av extrem värme? Del 2 av 4. UR.

 • 21:00

  Kunskapskanalen

  Dolt vid Nilen

  Faraonernas lastkonvojer

  Vid stenbrottet i Gebel el-Silsila träffar vi arkeologen Maria Nilsson som leder utgrävningen av platsen med ett internationellt team av forskare. Hon visar några mycket intressanta fynd. Vi ser också när egyptiska forskare försöker återskapa hur man på land transporterade stora granitblock med muskelkraft. Del 4 av 4. UR.

 • 21:55

  Kunskapskanalen

  Resor längs vackra floder

  Dordogne i Frankrike

  Resan tar oss genom sydvästra Frankrikes gröna hjärta. Vi åker med traditionella båtar längs floden Dordogne som en gång i tiden var en viktig huvudled. Del 6 av 10. UR.

 • 22:40

  Kunskapskanalen

  Berlinmurens uppgång och fall

  Tyskland återförenas

  Vi ser vad som hände mellan november 1989 och fram till slutet av 1990. Politiker och historiker beskriver en mycket omtumlande period i Europas historia. Hade något kunnat göras bättre, gick det för snabbt? Del 3 av 3. UR.

 • 23:25

  Kunskapskanalen

  Magnifika Maghreb

  Norra Tunisien

  Seriestart. Vi börjar vår resa inåt landet, bortom alla tunisiska semesterklichéer, framför Atlasbergens imponerande bakgrund och stäpperna på gigantiska högplatåer. Del 1 av 5. UR.

 • 00:40

  SVT2

  Kroppen, psyket och livet

  Lågt ferritin - trend eller sant?

  Laura har en tarmsjukdom och fick järn intravenöst. Infusionen skulle hjälpa, men i stället fick Laura anafylaktisk chock och trodde att hon skulle dö. Del 5 av 8. UR.

 • 01:10

  SVT2

  Min isländska vardag

  Már

  Már tappade synen som ung, men hans positiva inställning har gett honom otaliga segrar både inom sport och musik. Del 5 av 8. UR.