Söndag 22 maj

 • 07:03

  SR P4

  Fatta familjen

  Treåringen

 • 08:05

  SR P4

  Hjärtlös

  Del 13

 • 09:00

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Om det post-digitala samhället

  Konstgjord intelligens och smarta maskiner

  En filosof och en rättsvetare diskuterar den konstgjorda intelligensens gränser och möjligheter. UR.

 • 09:37

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Om det post-digitala samhället

  Alla skriver och ingen läser?

  Ett samtal om vad som händer med litteraturen i det postdigitala samhället. UR.

 • 10:03

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Om det post-digitala samhället

  Digitala id:n och digitala utanförskap

  Ett samtal om vad som händer och vilka som hamnar utanför när allt fler tjänster blir digitala och samhället kontantlöst. UR.

 • 10:38

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Situationen för äldre döva

  Hur blir det när man som döv behöver mer hjälp av samhället och äldrevården? Vad händer om personalen inte kan teckenspråk? Ett program om utsattheten hos äldre döva och vad samhället kan göra för att hjälpa. UR.

 • 11:19

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Fredagsmagasinet

  Svensk förvaltning efter pandemin

  Ett forskarsamtal om vad svensk politik och förvaltning kan lära sig från coronapandemin. UR.

 • 12:29

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Att växa i mötet med andra

  Framtidens folkbildning

  Den svenska folkbildningen växte fram i ett land präglat av folkrörelser och aktivt föreningsliv. I framtiden kommer behovet av att mötas och utvecklas vara minst lika stort. Men vad behöver förändras? Anna Lindman frågar två representanter från forskarvärlden. UR.

 • 13:06

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Att växa i mötet med andra

  Kyrkorna och demokratin

  Kyrkor och religiösa minoriteter var först ut med att organisera sig och skapa strukturer för föreningsliv. Joel Halldorf, professor i kyrkohistoria, berättar om den roll väckelserörelsen har spelat för demokratin i Sverige. UR.

 • 13:24

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Att växa i mötet med andra

  Studieförbundens historia

  Ett blomstrande föreningsliv är något som länge varit utmärkande för Sverige och svenskarna. Hur och varför kom studieförbunden till? Och hur hänger de ihop med folkrörelserna och demokratin? UR.

 • 13:42

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Arbetets museum berättar

  Genomskåda avsändaren

  Om vi lär oss hur propaganda fungerar, vilka tekniker som används och hur den når sin målgrupp kan vi alla bli bättre på att identifiera och avkoda den propaganda vi stöter på. UR.

 • 14:00

  SVT Barn

  Uppfinnar-Johanna - syntolkat

  Huttan

  Uppfinnar-Johanna är 8 år. Hennes stora intresse är att bygga och meka med teknik. Johannas lillebror Stanley önskar sig ett husdjur att leka med. Kan Johanna uppfinna ett? Del 1 av 7. UR.

 • 14:10

  SVT Barn

  Grejen med demokrati - syntolkat

  Fakta eller känslor

  Varför är fakta viktigt i en demokrati? Mina vill veta vad grejen med fakta och sanning är. Demokratiexperten Jenny Madestam reder ut begreppet fakta. 8 av 10. UR.

 • 14:15

  SVT Barn

  Eli och Roffe i puberteten - syntolkat

  Humör

  Eli funderar över varför hennes humör har blivit så svängigt. Roffe tycker att det är obehagligt när människor blir arga eller sura. I puberteten är det inte bara kroppen som förändras. Del 8 av 10. UR.

 • 14:18

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Arbetets museum berättar

  Satir, karikatyr och politiskt kommenterad bild

  Ett gott skratt kan vara förlösande även i de mest allvarliga sammanhang. Trots detta är satirens och karikatyrens uppgift inte primärt att få oss att skratta utan att tänka. UR.

 • 14:25

  SVT Barn

  Dröm om demokrati - syntolkat

  Grundlagarna

  Vi går igenom grundlagarnas betydelse för medborgarna. Said Mahmoudi, professor i internationell rätt, och statsvetaren Jenny Madestam medverkar. Vi träffar också journalisten Martin Schibbye som under tiden i etiopiskt fängelse blev berövad rätten att fritt uttrycka sig. Del 2 av 5. UR.

 • 14:38

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Länsmuseerna berättar

  Målarmästare Johan Nils Asplind i Falun

  Antikvarie Sebastian Selvén berättar och visar exempel ur 1700-talsmålaren Johan Nils Asplinds konstnärskap. UR.

 • 14:42

  Kunskapskanalen

  UR Samtiden - Ilsbotäcket, Alftafyndet och Rosa Taikon

  12 minuter om Rosa Taikon - finska

  I nästan fem decennier verkade silversmideskonstnären och aktivisten Rosa Taikon. Här berättar Lina Puranen om hennes liv och gärning. UR.

 • 15:40

  Kunskapskanalen

  Kanaler, båtar och kärlek

  Nilen i Egypten

  Tim och Pru utforskar en av världens stora vattenvägar - Nilen. Under resan från Luxor till Assuan besöker de såväl tempel som en nubisk by, och dansar i månskenet. Del 1 av 10. UR.

 • 16:30

  Kunskapskanalen

  Elefantsjukhuset i Thailand

  Patienter i alla åldrar

  Tvååriga elefantungen Minnie kommer till sjukhuset med ett misstänkt dödligt virus. Ett virus som är mycket farligare för elefanter än människor och Minnies chanser att överleva är små. Brittisk serie från 2019. Del 1 av 2. UR.

 • 17:00

  SVT2

  Joel och Kristin shoppar i en secondhand butik. Joel lär sig uttryck för olika plagg och gör en "make-over". I bara farten lär vi oss om en liten egenhet i tyskan: delbara verb! Del 4 av 8. UR.

 • 17:13

  SVT2

  Kortfilmsklubben - spanska

  Ferrotipos

  Spansk kortfilm. En ung kvinna ska sitta modell för en känd fotograf, vars bilder ingår i ett projekt som ska visa på kvinnors utsatthet i macho-samhället. Men fotografen föreslår att kvinnan ska ta av sig på överkroppen. Regi: Nüll García. UR.

 • 17:15

  Kunskapskanalen

  Kickar på outforskade platser

  Farliga möten

  Nära möten med imponerande varelser som kan sätta skräck i kroppen och farliga möten med naturen i de översvämmade grottorna i Mexiko och på Omans kala klippor. Men vi börjar i Arktis med ett möte med världens största landrovdjur. Brittisk serie från 2020. Del 2 av 4. UR.

 • 17:29

  SVT2

  Veeti är spänd över att ordna ett party och i all sin nervositet bakar han mockarutor. En av gästerna är en större överraskning än Veeti någonsin hade kunnat ana. Del 5 av 10. UR.

 • 17:42

  SVT2

  Avas pe chi butchi

  Jenni, producent

  Jenni Kay är frilansare som arbetar med många olika projekt inom media. Vi får följa med henne på ett av hennes uppdrag: att producera dubbningen av julkalendern "Tjuvarnas jul", till romani chib. Del 4 av 6. UR.

 • 21:00

  Kunskapskanalen

  Resor längs vackra floder

  Shannon på Irland

  Vi reser längs Irlands längsta flod, Shannon, genom ett smaragdgrönt landskap av böljande kullar och glittrande vatten. Längs rutten får vi veta mer om hur vikingar, munkar och kungar har satt sina spår längs denna viktiga vattenväg. Del 2 av 6. UR.

 • 21:50

  Kunskapskanalen

  Motströms på Donau

  Från Passau till Donaueschingen

  Nick närmar sig slutmålet för den 300 mil långa resan - Donaus källa i tyska Schwarzwald. På färden genom Tyskland skriver han en rap-låt med flyktingungdomar, testar en veteranbil och klättrar upp i världens högsta kyrktorn. Brittisk reseserie från 2020. Del 8 av 8. UR.

 • 22:40

  Kunskapskanalen

  Island - ytterligheternas land

  Södra Island och skaldjurslunch

  Alexander tar en tur till glaciären Vatnajökull innan han besöker den vulkandrabbade Hemön och umgås med busiga vitvalar. Del 3 av 3. UR.

 • 00:20

  Kunskapskanalen

  USA från svartvitt till färg

  Småstadsliv

  President Franklin D. Roosevelts ekonomiska politik på 1930-talet skapade beredskapsarbeten åt de arbetslösa under den stora depressionen och många mindre amerikanska städer fick elektricitet. Radio, kylskåp och dammsugare blev en verklighet. Del 6 av 6. UR.

 • 00:40

  SVT2

  Bild ur Jobbiga föräldrar

  99 % norsk

  Polen

  Dominika är uppvuxen i Mysen i Norge, men hon är från Polen. Hon tar med sin barndomsvän André till sitt andra hemland. André och Dominika har varit vänner väldigt länge, men efter resan till Polen känner sig André mycket närmare Dominika än innan. Del 5 av 6. UR.

 • 01:10

  Kunskapskanalen

  På äventyr i Norden

  Färöiskt vindskydd

  Arkitekt och hantverkare Hans Keiding åker på äventyr i Norden i en husbil. Här söker han efter våra nordiska hantverkstraditioner, den vackra nordiska naturen och den säregna nordiska folksjälen. Dansk dokumentär. Del 4 av 5. UR.

 • 01:10

  SVT2

  Dolt under ytan

  Mitt barn är besatt av renlighet

  15-årige Lukas har blivit väldigt noga med att känna sig ren, och tvättar händerna hela tiden. Han vill inte gå på idrotten och tycker att allt är smutsigt runtomkring honom. Pappa Peter är orolig och söker hjälp hos psykologen Linn Heed. Del 5 av 6. UR.