Bild på programledare Mark Levengood

Årets lärare utses!

Den 22 november publiceras Lärargalan 2020 på UR Play och sänds i SVT.

Galan äger rum för sjätte året i rad, och nytt för i år är att UR har instiftat ett helt nytt pris till Årets nya lärare som vi också är med och delar ut.

– Det är så fint att vi genom det här priset får möjlighet att lyfta fram nya lärare som verkligen gör skillnad i klassrummen! Eftersom vi ju jobbar mycket med att stötta lärare i deras viktiga jobb känns det meningsfullt att lyfta och hylla dem som är helt nya i yrket, säger vd Sofia Wadensjö Karén.

Fler än 33 000 elever har i år röstat på sin favoritlärare i fem olika kategorier: Årets mellanstadielärare, Årets högstadielärare, Årets gymnasielärare, Årets eldsjäl och Årets nya lärare.

På grund av den rådande pandemin blir det ingen traditionsenlig gala. Programledaren Mark Levengood har i stället hälsat på samtliga pristagare i deras egen skolmiljö för att överlämna de fina priserna i närvaro av några av de elever som har nominerat dem. Till sin hjälp har han haft bloggaren och Youtube-profilen Margaux Dietz, artisten Jon Henrik FjällgrenPrins Daniel och författaren Björn Ranelid. UR:s pris till Årets nya lärare delas ut tillsammans med Retorikmatchens programledare Nassim Al Fakiri.

Årets pristagare presenteras den 22 november i progammet Lärargalan 2020 som publiceras på UR Play och sänds på SVT2 kl.20:00. 

Se Lärargalan 2020 på UR Play

Om Lärargalan

Lärargalan har varje år sedan 2015 samlat in elevers röster för att utse Årets lärare och en rad andra priser till den svenska lärarkåren. Totalt har 37 lärare prisats genom åren.

Fler artiklar