Demokrati, källkritik och värdegrund – så kan UR:s innehåll lyfta din undervisning

I vår monter presenterar vi bland annat nytt innehåll och inspiration till undervisningen inför valet 2022.

Vi hjälper dig att ta din undervisning till nästa nivå med innehåll som engagerar barn och unga, gör det komplexa begripligt och berör.

I år är det valår i Sverige och världen runtomkring oss har blivit alltmer orolig. Därför satsar vi extra på kunskap om demokrati och källkritik i år. Vi har även besök av MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor) i vår monter och tillsammans med dem vill vi hjälpa till att stärka ungas tro på demokrati och öka engagemanget inför valet 2022. Våra experter finns på plats för att ge inspiration och svara på frågor. Du träffar oss i monter H:31 under alla mässdagar där vi såklart ger guidning till hela vårt breda utbud. Låt dig inspireras och ställ frågor om hur just du vill jobba med våra program. 

Vi bjuder även in till ett samtal där UR:s vd Sofia Wadensjö Karén medverkar tillsammans med bland andra skolministern och lärarförbunden.   

SETT (Scandinavian Education Technology Transformation) har funnits sedan 2012 och är Skandinaviens största arena för det som händer i skolan i både digitala och andra verktyg för lärande och utveckling. UR finns på plats för att bidra med inspiration och tips för alla som jobbar inom skolan och på olika sätt har användning för våra program.   

Missa inget från UR under SETT-dagarna! Hela programmet hittar du här: 

Tisdag 26 april   

Kom och låt dig inspireras av UR:s program om demokrati och andra ämnen. Vi finns på plats hela tiden under alla SETT-dagar för att guida dig till både nya och befintliga program på UR Play.   

Onsdag 27 april  

10.45 -11.30, plats M2. “Skolan och demokratiuppdraget”.   
UR:s vd Sofia Wadensjö Karén leder ett samtal med skolminister Lina Axelsson Kihlblom, Åsa Fahlén från Lärarnas Riksförbund, Johanna Jaara Åstrand från Lärarförbundet och Charlotta Granath, förstelärare i demokratifrågor.   
Läs mer

14.00-15.00, UR:s monter H:31. “Så stärker du ungas tro på demokrati tillsammans med UR och MUCF – ställ din fråga till experterna”. 
Läs mer

Torsdag 28 april 

14.00-15.00, UR:s monter H:31. “Så stärker du engagemanget i särskolan inför valet med UR och MUCF – ställ din fråga till experterna”.  
Matz Lundin, exekutiv producent på UR, berättar om UR:s särskilda satsning mot särskolan inför valet 2022.   
Läs mer

Dela ditt demokratidilemma 

Vilken är din största utmaning i undervisningen inför valet 2022? Dela ditt demokratidilemma med oss! Utifrån ditt och andras dilemman kommer våra experter skräddarsy en undervisningsplanering med programförslag och uppgifter tänkta att möta era behov. Så att du kan känna dig trygg inför valet i höst.

Mer inspirationsmaterial 

Vi bjuder även på överraskningar för dig som jobbar med andra saker än valet. Du kan bland annat hämta Djuren på Djuris egen kompissol för förskolan och förskoleklass, hitta roligt material som kompletterar din historieundervisning i årskurs 4-6 eller hänga med bakom kulisserna i UR-Magasinet.  

Vi ses på SETT-dagarna! 

Fler artiklar