Hållbar utveckling och vårkänslor i förskolan med naturbingo och nya program

Hjälp dina förskolebarn att utveckla kunskaper om hur de val vi gör i vår vardag kan bidra till en hållbar utveckling.

Ta hjälp av UR:s nya serie Galonisarna, den sjunde säsongen av Tripp, Trapp, Träd och tillhörande pedagogiskt material – för ett roligt lärande varje dag!

Galonisarnas åtta avsnitt handlar om vikten av vår förståelse för samband i naturen och ett hållbart ekologiskt tänkande. Till varje avsnitt finns dessutom en mindre affisch att skriva ut, med frågor, uppdrag och QR-koder som leder till programmen. Du hittar affischerna bredvid respektive avsnitt på UR Play under fliken ”pedagogiskt material”. 

Titta på Galonisarna på UR Play

eller i Tripp, Trapp, Träd-appen

Ladda ner Tripp, Trapp, Träd-appen från App store

Ladda ner Tripp, Trapp, Träd-appen från Google Play store

Ska ni på vårutflykt?

Skriv ut och ta med vårt naturbingo där barnen kan leta naturföremål som de kommer att känna igen från serien Galonisarna

UR:s Naturbingo

Förskolebarnens favoriter Tripp, Trapp, Träd är tillbaka med en sjunde säsong på temat hållbar utveckling. Serien finns som både radio och tv och kan streamas på UR Play. 

Lyssna på nya säsongen av Tripp,Trapp, Träd

Titta på nya säsongen av Tripp, Trapp, Träd

Handledningen till serien är uppdaterad med ännu fler tips till dig som är lärare. Du får massor med tips på hur du kan använda programmen och appen i undervisningen. 

Länk till Tripp, Trapp, Träds handledning

Vi satsar stort på området hållbar utveckling i vårt utbud. På UR Play och i Tripp, Trapp, Träd-appen finns fler program för förskolan om hållbar utveckling. Håll utkik i Tripp, Trapp, Träd-appen efter symbolen med en jordglob! 

Missa inte heller att prenumerera på vårt populära nyhetsbrev för dig som jobbar i förskolan. Där får du fler tips och inspiration för ett roligt lärande varje dag! 

Anmäl dig till UR:s nyhetsbrev

Fler artiklar