Nu är det ännu lättare för dig som lärare att hitta program på UR Play

Aktuella programtips, fler vägar in i utbudet och egna sidor för alla årskurser. Det är några av nyheterna när vi lanserar en ny sida bara för dig som lärare på UR Play. Välkommen in och testa!

– Med den här sidan får lärare en tydlig ingång på UR Play där man både kan bli tipsad om program och kombinera olika filter för att snabbare hitta det man letar efter. Det är något som vi vet att lärare har efterfrågat! säger UX-designer Mattias Bolin.

Nu är det ännu lättare för dig som lärare att hitta program på UR Play

Skräddarsydd utifrån lärares behov

Den nya lärarsidan utgår från en gedigen research. Mattias Bolin och hans kollegor har gjort intervjuer med lärare, analyserat användarbeteenden på UR Play och så till slut – stött och blött olika skisser tillsammans med lärare i olika årskurser.

– Vi identifierade att vi egentligen inte hade en tydlig rutt på UR Play förut. Var hittar jag program för min årskurs och mina ämnen? Var ska jag befinna mig? Det var inte helt tydligt, berättar han.

Men nu har vägen utkristalliserat sig och resultatet blev en sida skräddarsydd för dig som lärare.

Egna sidor för alla årskurser

Det första du möter på urplay.se/utbildning är utvalda programtips som riktar sig till lärare i alla årskurser. Det kan handla om nya program från UR eller serier som tar upp aktuella ämnen i skolan. Härifrån kan du ta dig till undersidorna, en för varje utbildningsnivå, för att filtrera vidare på saker som ämne, kunskapsområde, format eller språk – allt för att göra det lättare att hitta rätt program.

– Vi har också gjort det möjligt att filtrera på olika typer av arbetsmaterial. Så nu är det lättare att hitta exakt den typ av arbetsmaterial man är ute efter – lärarhandledning, arbetsblad, manus eller quiz, säger Mattias Bolin.

Topp tre bästa med nya lärarsidan

  1. Hitta allt som är nytt och aktuellt för skolan på en och samma plats.
  2. Egna sidor för alla utbildningsnivåer – bokmärk din så hittar du snabbt tillbaka!
  3. Filtrera på skolämne, kunskapsområde, språk och tolkningar för att smalna av utbudet och hitta det som passar just din undervisning.

Snart även i UR Play-appen

I dagsläget finns lärarsidan bara på urplay.se, men den kommer att lanseras även i UR Play-appen.

– Eftersom många lärare besöker oss på urplay.se så blev det naturligt att utveckla webbsidan först, berättar Moa Rönnåsen som är produktägare och ansvarig för utvecklingen av UR Play.

– Det vi vill är ju att det ska bli enklare för lärare att hitta just sitt innehåll på UR Play. Det ska kännas självklart vart jag ska för att hitta det jag är sugen på!

Upptäck sidorna som är för just dig

Här hittar du länkar till alla delar av den nya lärarsidan. Bokmärk din årskurs så hittar du snabbt tillbaka!

Fler artiklar