UR ger dig hjälp inför demokratiundervisningen i höst

Inför valet 2022 vill vi hjälpa dig som är SO-lärare på högstadiet att stärka ungas möjlighet och förmåga att påverka sina liv.

Dela dina största utmaningar med oss – få ett planeringsupplägg

Vad ser du som dina största utmaningar i demokratiundervisningen inför valet 2022? Är det att förklara svåra begrepp och komplexa system? Att engagera eleverna i klassrummet? Att hantera diskussioner om svåra frågor? Eller något helt annat? Högt eller lågt, praktiskt eller teoretiskt? Alla typer av dilemman är välkomna! Dela ditt demokratidilemma med oss och få ett skräddarsytt planeringsupplägg utifrån de nya skrivningarna i Lgr22.

Vi tar emot dina och andra SO-lärares utmaningar inför demokratiundervisningen i höst. Tillsammans med våra experter inom pedagogik tar vi fram ett eller flera förslag på hur du kan lägga upp din undervisning inför valet. Vi kommer utgå ifrån era utmaningar, skrivningarna i Lgr 22 och samtidigt lägga särskilt fokus på hur unga påverkas av och själva kan påverka i det demokratiska systemet i Sverige.

Så här går det till:

  • Dela ditt demokratidilemma senast 13 maj
  • Utifrån ditt och andras dilemman kommer våra experter skräddarsy en undervisningsplanering med programförslag och uppgifter tänkta att möta era behov. Så att du kan känna dig trygg inför valet i höst.
  • Planeringsupplägget är klart den 13 juni 2022 och du kommer att få ett meddelande från oss när du kan ta del av innehållet.

Fler artiklar