Hej där Pia Johansson!

Vi fick en pratstund med Pia Johansson som spelar skivbolagsbossen Monica Anderberg i Dock’n’roll.

Vad minns du själv från musiklektionerna? 

För att få betyg var man tvungen att sjunga upp en sång. Jag valde ”Kalle Anka satt på en planka”. Men fröken började spela på tramporgeln i en alldeles för hög tonart. Jag sjöng falskt, det blev pinsamt och jag fick en tvåa i musik. Efter det slutade jag sjunga – tills jag fick en underbar sånglärare på min teaterutbildning som lärde mig komma över mina rädslor. Hon sade: ”Alla kan sjunga. Men alla kanske inte ska ta betalt för det”, ha ha!  

Det ryktas om att du kan spela ett udda instrument?  

Jag har faktiskt en harpa hemma! Man fick fylla i en lapp när jag skulle börja i kommunala musikskolan och då kunde man välja mellan piano, blockflöjt – och harpa! Så jag kryssade för harpa. När de ringde hem till oss och frågade om vi verkligen hade en harpa så utbrast min mamma ”Är du galen, jänta?!”. Så jag fick spela blockflöjt istället.  

Men nu står det en harpa hemma hos dig? 

Ja, jag fick tio harplektioner i femtioårspresent och sedan fick jag köpa ett undervisningsexemplar. Och jag kan faktiskt spela ”Amazing Grace” – på harpa. I made my dream come true kan man säga!  

På tal om musik och pinsamhet. Har du någon skämslåt? 

Skämslåt? Nej nej, jag skäms inte för någonting som jag gillar!  


I serien Dock´n´roll möter vi de världsberömda artisterna Ronny Rhythm, Nelly Note, Betty Beat, Kenny Klang, Tommy Ton och Vicky Voice med flera på Dock´n´roll studio. Alla har de haft en strålande karriärer, men nu har skivbolagsdirektören Monica Anderberg tröttnat på hur det låter när de spelar sin musik. En ny låt ska spelas in – och fort ska det gå. Med hjälp av ljudteknikern Alexandra och vaktmästaren Basso ska artisterna försöka att övervinna sina musikaliska svårigheter. Dock´n´roll är en humoristisk och lekfull serie som introducerar grundläggande musikaliska begrepp.


Besök artisterna i Dock´n´roll studion på UR Play!


Du kan läsa mer om våra program i årets UR-Magasin. Ta mig till magasinet!

Fler artiklar