Klimatkompis 2023 har kickat igång!

UR tillsammans med programledaren Farah Abadi är tillbaka för tredje året i rad för att inspirera och engagera elever i årskurs 3 mot en mer hållbar framtid. I årets upplaga av Klimatkompis är smartare plastanvändning i fokus med gästspel av komikern Daniel Norberg.

Klimatkompis – den stora plastutmaningen” är nu i gång och utmanar elever i årskurs 3 att genomföra konkreta miljöhandlingar genom att ge sig i kast med plast. Utmaningen pågår fram till 18 oktober och lär elever mer om hur vi återbrukar plast och hur vi kan göra nya hållbara val kopplade till plastanvändning. Klimatkompis är kopplad till läroplanen och syftet är att ge eleverna hopp, kunskap och handlingskompetens kopplat till hållbar utveckling.

Klimatkompis ger klassen möjlighet att tillsammans göra en insats för miljön och vår planet. Uppdragen är roliga och lärorika att utföra och drivs av olika pedagogiska frågeställningar att ta vidare och reflektera kring i klassen.

Madelen Sjöberg, exekutiv producent för Klimatkompis.

Lös uppdragen och bli klimatkompisar

I årets Klimatkompis ingår tre videouppdrag, ledda av Farah Abadi, som eleverna ska lösa ihop. Det hela avslutas med Klimatkompiskalaset där resultatet presenteras och deltagande klasser hyllas i en livesändning med Farah Abadi i spetsen.

Bli en klimatkompis!

Är du lärare för årskurs 3 och har ännu inte registrerat din klass? Det är fortfarande möjligt att anmäla sig till Klimatkompis och sätta i gång med utmaningarna.

Fler artiklar