Nu drar Retorikmatchen igång igen! Vilken skola vinner Guldmikrofonen 2020?

Kampen om Guldmikrofonen går av stapeln igen för nionde året i rad.

I vanliga fall är studion full av klasser som tävlar i slutaudition men den här gången är formatet ett annat – nu träffar vi istället alla skolor digitalt! Alla deltagande klasser har skickat in sina tal till juryn och får för första gången i tävlingens historia feedback via länk. Detta präglar även kvarts- och semifinalmatcherna, och ack så spännande det blir!

Retorikmatchen är programmet där tala är guld. Här tävlar sjätteklassare från hela Sverige om att bli bäst i retorik. Den här säsongen väntar tio spännande avsnitt från audition till final. Vilka klarar utmaningarna och knockar juryn med välformulerade tal? Vinnarna får pokalen Guldmikrofonen och 10 000 kr till klasskassan.

Retorikmatchen 2020 har premiär torsdag den 8 oktober i tv och lördag 10 oktober i radio. Först ut är slutaudition del 1 där tolv utvalda lag från skolor runt om i Sverige tävlar. Lagen ger allt för att bli ett av de åtta lag som sedan kommer att gå vidare till kvartsfinal.

Programmet leds av Nassim al Fakir och juryn består precis som förra året av retorikexperterna Sofia KacimJonathan HörnhagenElinor Falkman och Peter Nitschke.

Skolorna som tävlar i Retorikmatchen 2020 är:
Askeby skola, Linköping
Gullviveskolan, Gislaved
Grimsåsskolan, Tranemo
Norrstrandsskolan, Karlstad
Centrumskolan, Växjö
Rosenborgskolan, Södertälje
Helenelundsskolan, Sollentuna
Östermalmsskolan, Umeå
Enebackeskolan, Höör
Årstaskolan, Stockholm
Södermalmsskolan, Kristinehamn
Fredrikshovs slotts skola, Stockholm

Följ Retorikmatchen på urplay.se med nya avsnitt varje torsdag!

Premiär i tv: torsdag 8/10 kl. 18:45 i SVT Barn
Premiär i radio: lördag 10/10 kl. 11:03 i SR P4

Fler artiklar