UR stöttar föräldrar

Ibland kan det vara utmanande att vara förälder. Därför har UR samlat några program och poddar som stöttar dig i föräldraskapet.

UR har serier för föräldrar med barn i alla åldrar där olika typer av frågor lyfts. Gemensamt för alla UR:s serier är att experter som t.ex. psykologer och beteendevetare är med för att ge råd och stöd.

TV-tips för dig som förälder

I Våra tonåringar möts kända och okända tonårsföräldrar för att dela erfarenheter. De pratar om utmaningar som t.ex. stress, motivation, läxor, sociala medier och hur man bygger en bra relation.

Superföräldrar är en talkshow med och för föräldrar som har barn eller ungdomar med en NPF-diagnos – som exempelvis adhd, add, eller autism.

Serien Dolt under ytan handlar om hur det är att vara förälder till en tonåring som mår psykiskt dåligt. Här ges hopp och verktyg till föräldrar som kämpar.

Podd-tips för dig som förälder

Fatta familjen man med händer på huvudet

Till podden Fatta familjen skickar föräldrar in frågor för att få rådgivning. Experter svarar och coachar. Serien finns i många säsonger och nästan alla familjelivets frågor har ställts, alltifrån hur man kan hantera en separation till hur man kan lösa konflikter med barnen.

Podden Jobbiga föräldrar tar upp frågor som handlar om relationen mellan föräldrar och skola. Det handlar om allt från betyg och skolfrånvaro till vänskapsrelationer och motivation.

Fler artiklar