Almedalen

UR i Almedalen 2024

UR är på plats under årets Almedalsvecka, för att omvärldsbevaka och samtala med viktiga samhällsaktörer.

Möt Greta Edlund – en av personerna bakom Djuren på Djuris

Möt Greta Edlund – en av personerna bakom Djuren på Djuris

När man tänker på svenska barnprogram som har lämnat avtryck, kan man inte undgå att nämna ”Djuren på Djuris”. Greta Edlund, exekutiv producent på UR, delar med sig av insikter kring hur det är att arbeta med ett sådant unikt och framgångsrikt projekt.

UR och SVT

UR och SVT lanserar nyheter för tonåringar 

Lilla Aktuellt får ett storasyskon. I höst lanserar UR och SVT tillsammans ett nytt nyhetserbjudande som riktar sig mot unga. En gemensam redaktion kommer att publicera dagliga nyheter direkt till tonåringar och göra ett aktualitetsprogram på veckobasis för högstadiet och gymnasiet. Dessutom kommer olika fördjupande reportage att publiceras varje vecka.

främlingar

Främlingar – ett ungdomsdrama om psykisk hälsa

I en tid då ungas mentala hälsa är i fokus mer än någonsin släpps UR:s nya dramaserie ”Främlingar”. Genom en intensiv berättelse som utforskar relationer, förtroende och de osynliga band som binder oss samman, bjuder serien in tittarna till en värld där det personliga blir allmänt.

Djuren på Djuris är tillbaka – i naturen!

Djuren på Djuris är tillbaka – i naturen!

Våra älskade vänner från ”Djuren på Djuris” är tillbaka. Denna gång följer vi med när de utforskar djur och natur i närmiljön genom de fyra årstiderna. Vi får lösa gåtor under höstens lövfärgade tak och fira våren med en fest bland de första blommorna.