UR och SVT

UR och SVT lanserar nyheter för tonåringar 

Lilla Aktuellt får ett storasyskon. I höst lanserar UR och SVT tillsammans ett nytt nyhetserbjudande som riktar sig mot unga. En gemensam redaktion kommer att publicera dagliga nyheter direkt till tonåringar och göra ett aktualitetsprogram på veckobasis för högstadiet och gymnasiet. Dessutom kommer olika fördjupande reportage att publiceras varje vecka.

främlingar

Främlingar – ett ungdomsdrama om psykisk hälsa

I en tid då ungas mentala hälsa är i fokus mer än någonsin släpps UR:s nya dramaserie ”Främlingar”. Genom en intensiv berättelse som utforskar relationer, förtroende och de osynliga band som binder oss samman, bjuder serien in tittarna till en värld där det personliga blir allmänt.

Djuren på Djuris är tillbaka – i naturen!

Djuren på Djuris är tillbaka – i naturen!

Våra älskade vänner från ”Djuren på Djuris” är tillbaka. Denna gång följer vi med när de utforskar djur och natur i närmiljön genom de fyra årstiderna. Vi får lösa gåtor under höstens lövfärgade tak och fira våren med en fest bland de första blommorna.

SETT-mässan

Besök UR på SETT-mässan

Den 16-18 april 2024 är det dags för SETT-mässan i Kista. UR är på plats och vill gärna träffa dig som kommer dit. Varmt välkommen till vår monter för tips, inspiration och möjlighet att ställa frågor till oss på UR.

alltid söka sanningen

Alltid söka sanningen: Vad är sant egentligen?

I en tid där gränserna mellan sanning och fiktion alltmer suddas ut, tar UR:s nya serie ”Alltid söka sanningen” sig an uppdraget att skärpa barns kritiska blick. Med ämnen som sträcker sig från zombiepandemier till UFO-invasioner, väcker serien frågan: Vad är sant egentligen?