Almedalen

UR i Almedalen 2024

UR är på plats under årets Almedalsvecka, för att omvärldsbevaka och samtala med viktiga samhällsaktörer.

Under Almedalsveckan i Visby arrangerar UR ett seminarium för att diskutera vad skolan behöver i händelse av krig, och hur tar vi hand om barns och ungas behov i en sådan situation. Med i samtalet är Barnombudsmannen, Försvarsmakten och Skolledarna och leds av vår egen vd Kalle Sandhammar. Tipsa gärna om seminariet i ditt nätverk!

Kalle deltar också i ett samtal med bland annat kulturminister Parisa Liljestrand, för att diskutera hur medier kan nå unga som undviker nyheter…

…och i ett rundabordssamtal, arrangerat av Center mot våldsbejakande extremism, om hur myndigheter och medier bör kommunicera för att motverka anti-demokratiska grupper i samhället. Falska rykten, desinformation och propaganda som sprids via digitala plattformar och AI kan mycket snabbt påverka hotbilden i Sverige.

Förutom att arrangera och delta på viktiga seminarier är många möten bokade, för att diskutera public service-utredningens bänkande med olika samhällsaktörer som berörs av UR:s uppdrag. 

De som åker till Almedalen är Kalle Sandhammar tillsammans med vårt strategi team som består av vår strategichef Catarina Myhrman, och strategerna Dr. Per Wolff, Maria Almström, Mette Hultgren och Danjel Nam. 

Hör av er till maria.almstrom@ur.se om ni har frågor. 

Fler artiklar