djuren på djuris julkalender för förskolan

Djuren på Djuris julkalender 2023 – perfekt för förskolan

Nu finns Djuren på Djuris julkalender för år 2023 att ladda ner och skriva ut. En mysig nedräkning fram till jul för alla förskolebarn.

Djuren på Djuris julkalender har en lucka för varje vardag i december hela vägen fram till julafton. Kalendern passar för både förskolan och i förskoleklass. Bakom varje lucka bjuder de populära karaktärerna från UR:s barnprogram Djuren på Djuris på en liten videohälsning. Varje klipp avslutas med en fråga om känslor som barnen som tittar själva får reflektera över. Klippen bildar tillsammans serien Djuren på Djuris – om känslor som finns att se i sin helhet på UR Play.

Karaktären börjar med att beskriva upplevelsen av en känsla och ställer sedan en reflektionsfråga till barnen som tittar: ”Var sitter ditt arga? Hur känns det att vara blyg?”.

Djuren på djuris julkalender för förskolan

Känslomässigt lärande

Du kan antingen använda julkalendern digitalt och öppna luckorna genom att klicka direkt på skärmen, eller skriva ut kalendern. Många väljer också att göra sin egen variant med hjälp av de QR-koder som finns att skriva ut separat på kalenderns andra sida. QR-koderna motsvarar luckorna på kalenderns framsida.

Julkalendern är bara ett sätt att använda serien Djuren på Djuris – om känslor. Innehållet i klippen har ingen koppling till julen utan går utmärkt att jobba med i förskolan året om.

Med den här julkalendern hoppas vi att alla förskolebarn och elever i förskoleklass får en mysig nedräkning fram till jul, och dessutom erbjuder den ett roligt och engagerande lärande – varje dag!

Fler artiklar