Fyra kända svenskar drillas i klimatsmarta val

I Klimatkampen flyttar fyra kända svenskar in på en ekogård för att lära sig att dra ner på sitt alltför stora klimatavtryck.

Vi börjar det nya året med en ny inspirerande serie!

I Klimatkampen flyttar fyra kända svenskar in på en gård för att lära sig dra ner på sitt alltför stora klimatavtryck. Nikki Amini, Filip Lamprecht, Arja Saijonmaa och Claes Malmberg utmanas att tänka på nya sätt och påbörjar en resa mot en mer hållbar livsstil. Våra deltagare lever idag som om det skulle finnas upp till 11 jordklot. Nu utmanas de att tänka på nya hållbara sätt.

– Alla kan verkligen göra något. Det handlar om små förändringar i vår vårdag, återvinna mer och bättre, slänga mindre mat, handla mer medvetet och hållbart, säger Nikki Amini, en av deltagarna i Klimatkampen.

Programledaren Mark Levengood lotsar deltagarna genom kluriga frågesporter, spännande tävlingar och krävande utmaningar. Till sin hjälp har han 11-åriga barnskådespelaren Ellen Sarri Littorin, en representant för den generation som kommer behöva ha en fungerande planet att leva på.

Tillsammans leder Mark och Ellen deltagarna genom de krävande dagarna på gården. Under dessa dagar utmanas de i att sopsortera, äta och konsumera hållbart, skära ner på sina kemikalieanvändning och gynna den biologiska mångfalden. Men att sätta en ny vana tar tid. Därför fortsätter bootcampen hemma hos deltagarna under 21 dagar, innan de samlas igen för examen och utvärdering. Kommer Nikki, Filip, Arja och Claes lyckas att gå från klimatbovar till klimatproffs på 21 dagar?


Se Klimatkampen på UR Play och haka på Klimatkampens 21-dagarsutmaningar!

Missa inte den kompletterande serien Klimatkampen förklarar, där vi får experttips från klimatforskaren Johan Kuylenstierna. Till denna serie har vi även tagit fram en tillhörande studiehandledning skriven av Kajsa Kramming på Uppsala universitet. Vi hoppas att detta innehåll kommer bidra till många viktiga samtal om klimatet exempelvis i studiecirklar.

Fler artiklar