Johanna Lazcano och Gino Estéra, skådespelare i rollerna som Martina och Jamal i dramaserien Hitta hem

Ny säsong av succéserien Hitta hem

Vi fick en pratstund med skådespelarna Johanna Lazcano och Gino Estéra, som spelar rollerna som Martina och Jamal i dramaserien Hitta hem.

Serien har blivit en succé bland många som läser svenska som andraspråk. Blir ni igenkända på gatan nu?

– Ja, det har hänt flera gånger att människor som är nya i Sverige kommer fram och uttrycker sin uppskattning. Vi hoppas att serien hjälper tittarna att lära sig svenska på ett levande och inspirerande sätt där vardagskomiken gör det lite extra roligt att titta.

I seriens andra säsong har det gått ett par år sedan senaste avsnittet. Det har minst sagt hänt en del i Jamal och Martinas liv sedan sist?

– De har verkligen hittat hem – hos varandra. Det dyker även upp lite nya bekantskaper. Men Martina känner sig inte riktigt lika hemma som Jamal. Hon har svårt att hitta nya vänner och känner att hon begår sociala övertramp hela tiden, utan att fatta exakt på vilket sätt.

Det ryktas även om en rejäl överraskning i andra säsongens sista avsnitt?

– Ja, det uppstår kort och gott lite av ett dilemma…


I andra säsongen av Hitta hem fortsätter Martinas och Jamals gemensamma resa. Jamal avslutar sin utbildning och omfamnar allt som har med Sverige att göra. Martina tycker att det mesta är svårt och saknar sitt hemland. Historien innehåller både kärlek och kriser, och vi möter såväl föräldrar som en viss lärare. Om Martina och Jamal kan hitta hem på riktigt – det återstår att se.

Se Hitta hem på UR Play – nya avsnitt varje torsdag!

Du kan läsa mer om våra program i årets UR-Magasin. Ta mig till magasinet!

Fler artiklar