Seniorsurfarna återträffen

Seniorsurfarna är tillbaka för en återträff

I ett samhälle där teknologin utvecklas i en rasande fart står många äldre inför utmaningen att hänga med i svängarna. Våra populära seniorsurfare gör comeback i en återträff på Kroksta Gård för att repetera sina färdigheter.

I Seniorsurfarna – återträffen ser vi älskade svenska profiler som Claes Malmberg, Ewa Fröling, Marianne Mörck, Carl Jan Granqvist, Siw Malmkvist, Hasse Andersson, Ann Westin, Viveca Lärn, Michael Segerström och Johan Rabaeus. Alla de tar sig an utmaningen att bli mer digitalt bevandrade. Genom sex spännande avsnitt får vi följa med när de lär sig hantera appar, Swish, bankärenden och Google. Samt utforskar allt från att shoppa online till att använda sociala medier som Instagram.

I sista avsnittet vaknas det examen. De tidigare eleverna Ewa Fröling, Mickael Segerstedt, Björn Hellberg och Ann Westin. De får lära sig hur man nyttjar hälsoappar och testa att beställa saker på nätet. Avslutningsvis får de prova att byta både ringsignal och textstorlek i mobilen och lära sig hur man kan använda sig av Snapchat.

Seniorsurfarna: En digital vardag

I sista avsnittet vankas det examen. De tidigare eleverna Ewa Fröling, Mickael Segerstedt, Björn Hellberg och Ann Westin. De får lära sig hur man nyttjar hälsoappar och testa att beställa saker på nätet. Avslutningsvis får de prova att byta både ringsignal och textstorlek i mobilen och lära sig hur man kan använda sig av Snapchat.

Det tillkommer en lärarhandledning till serien. Lärarhandledningen vill inspirera fler att prova på och lära sig mer om digitala tjänster för att kunna delta i och påverka samhället. Handledningen bidrar med konkreta förslag på tips och övningar som ökar den vardagliga användningen. Men leder även till en mer aktiv digital vardag.

Fler artiklar