Klimatkompis 2024 – nu kan alla klasser i åk 1-3 vara med!

Klimatkompis är tillbaka tillsammans med Farah Abadi för att aktivera elever inom hållbar utveckling. Nytt för i år är att alla klasser i lågstadiet kan vara med!

Hur långt kan vi nå om alla elever i årskurs 1-3 hjälps åt att återvinna, samla in och förändra användningen av plast i vardagen? Det är frågan när Klimatkompis är tillbaka för fjärde året i rad för att utmana elever att se hur långt vi kan nå – tillsammans.

Lös uppdragen och bli klimatkompisar

I Klimatkompis får eleverna lära sig mer om hållbar utveckling genom att utföra uppdragen Spanaren, Spåraren och Förändraren. Här får de utforska plastens roll i deras vardag, samla in plastskräp för återvinning och komma på innovativa sätt att minska plastanvändningen. Alla klasser som utför och registrerar minst ett uppdrag blir klimatkompisar.

Klimatkompis är ämnesövergripande och kopplar till läroplanen för åk 1-3 i biologi, samhällskunskap, svenska och teknik. Syftet med aktiviteten är att ge eleverna hopp, kunskap och handlingskompetens kopplat till hållbar utveckling.

Anmäl din klass till Klimatkompis 2024

Klimatkompis startar den 12 augusti och avslutas med det stora Klimatkompiskalaset den 16 oktober. Då hyllar vi alla klimatkompisar i ett livesänt webbinarium fullt av inspirerande inslag och överraskningar.

Anmäl din klass idag och bli en del av Klimatkompis 2024! Du hittar all information på ur.se/klimatkompis.

Fler artiklar