UR:s årskalender 2023 för barn i förskolan och förskoleklass

Nu utvecklar vi vår populära årskalender för barn inför 2023. Du får fler programtips varje månad som passar i både förskolan och förskoleklass, och kan själv skriva ut så många exemplar av kalendern du vill.

Hör du också till dem som brukar sätta upp affischen med UR:s årskalender för förskolan på väggen? Eller är du nyfiken på hur vår årskalender fungerar? Under flera år har vi skickat ut årskalendern som en affisch per post till alla Sveriges förskolor. Från och med 2023 publicerar vi istället en ny sida för varje månad här på ur.se med tips på program som passar både för de lite äldre barnen i förskolan och elever i förskoleklass. Du kan själv skriva ut så många sidexemplar du vill och samla till ett helt år på väggen. Du kan också använda kalendern digitalt genom att låta barnen klicka direkt på QR-koderna på skärmen.

Fyra QR-koder för varje månad

Till varje månad finns fyra QR-koder som barnen kan skanna med en mobil eller surfplatta för att komma direkt till programmet. Det går också att klicka direkt på QR-koderna på skärmen. Temat för årskalendern 2023 är vad som händer med djur och natur under ett helt år. Ibland dyker det upp en saga som passar för just den årstiden. Till varje månad hittar du också ett informationsblad där du kan läsa mer om vad de olika programmen innehåller.

Så hittar du UR:s årskalender för 2023

Varje gång vi publicerar ett nytt kalenderblad kan du få en påminnelse genom att prenumerera på UR:s nyhetsbrev för förskolan eller årskurs F-3 som skickas ut via mail. Redan i december 2022 publicerar vi sidan för januari 2023 så att du i god tid hinner planera och kanske längta lite tillsammans med barn och elever. Du kommer även att kunna hitta alla månader i den här artikeln, se nedan.
Är du inte prenumerant på våra nyhetsbrev ännu? Anmäl dig för att få ännu fler programtips!

Fler artiklar