retorikbussen

Retorikbussen: En resa genom retorikens grundpelare

Stig ombord på Retorikbussen – UR:s senaste äventyr där ord blir din superkraft! Är du redo att upptäcka hemligheterna bakom att våga tala, lyssna och övertyga? Följ med Aicha, Wilyan och Thea på en resa som ingen annan, där varje stopp är en ny utmaning och varje ord kan öppna dörrar till spännande världar.

UR:s nya serie Retorikbussen ersätter den populära serien Retorikmatchen, som under många år fungerat mer som ett event och en tävling dit intresserade klasser kan söka sig. Serien bjuder in deltagarna Aicha, Wilyan och Thea på en ovanlig resa där de ska tränas i konsten att lyssna och tala effektivt. Under ledning av programledaren Markus Granseth och med stöd av erfarna retorikhjältar, ska dessa deltagare ta sig an en rad utmaningar designade för att finslipa deras kommunikativa färdigheter. Från att hålla tal i en fullsatt teatersalong till att navigera genom svåra retoriska övningar. 

– Med den här härliga, roliga och peppande programserien vill vi att elever ska få konkreta tips på hur man talar inför folk. Något som är viktigt att kunna göra genom hela livet, säger Matz Lundin, exekutiv producent på UR.  

Retorikbussen: Mer om retorik

Retorikbussen: Mer om retorik

För de som vill dyka djupare in i retorikens värld, har Retorikbussen en tillhörande serie, Mer om retorik. Med den här serien får eleverna fördjupa sig inom retorik och lära sig centrala retoriska begrepp som bland annat ethos, logos, pathos och stilfigurer. Genom tips från programledaren Markus Granseth och retorikexperten Rebecca Logrell, samt avslutande quiz från Aicha, Wilyan och Thea, blir denna serie en omfattande guide till att bemästra retoriken.

Att alla har en röst och det går att öva sig inför att prata inför andra.

Matz Lundin, exekutiv producent på UR

Streama Retorikbussen!

Fler artiklar